Solna stad

Nyrenoverade lokaler för seniorträffar och Pop-up café i Bagartorp

Dela

Seniorträffen får nyrenoverade lokaler i Bagartorp där även Pop-up café för äldre ungdomar får plats. Verksamheterna öppnar till hösten, beslutade kommunstyrelsens arbetsutskott den 3 juni.

Solna stad har tecknat ett hyresavtal för lokaler i Bagartorp till Seniorträffen och ett Pop-up café för äldre ungdomar i fastigheten Gunnarbo 2. Tidigare har lokalerna hyrts av Seniorträffen och hemtjänsten, men de sades upp hösten 2021 på grund av renoveringsbehov. De nyrenoverade lokalerna blir nu en mötesplats för både seniorer och äldre ungdomar och kommer även användas av hemtjänsten som rastplats.

– Det är viktigt att det finns en samlingsplats för seniorer i området. Att vi nu kan öppna upp för Seniorträffen igen i nyrenoverade och fina lokaler är efterlängtat. Jag är övertygad om att verksamheten kommer att uppskattas, säger Martin Karlsson, ordförande i omvårdnadsnämnden.

– Det finns ett stort behov av mötesplatser för äldre ungdomar i Bagartorp. Med de här lokalerna kan nu Pop-up cafét fortsätta sin verksamhet. Till hösten kan ungdomarna se fram emot meningsfulla fritidsaktiviteter som kommer att bedrivas där, säger Sandra Lindström, ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

När Bagartorps centrum nu ska byggas upp så kommer nuvarande lokal för pop-up cafét inte att kunna användas. De nyrenoverade lokalerna i fastigheten Gunnarbo 2 ersätter därmed den nuvarande lokalen för pop-up cafét och kommer att bedriva verksamhet där några dagar i veckan.   

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Hagaparkens lugn och huvudstadens puls. Varje dag fördubblas befolkningen av människor som jobbar här eller besöker oss. Och i takt med att Solnaborna blir fler växer nya kvarter och stadsdelar fram, kollektivtrafiken byggs ut och allt fler företag etablerar sig i staden. Här kan du ta del av stadens pressmeddelanden om till exempel nya detaljplaner och hållbar stadsutveckling.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye