Hyresgästföreningen Region Södra Skåne

Detta är hyresvärdarna i Trelleborg som vill kalla till nya hyresförhandlingar redan nu

Dela

I Trelleborg har privata hyresvärdar meddelat att de redan nu kommer kalla till nya årliga hyresförhandlingar. Detta trots att 2024 års hyresförhandlingar i landet ännu inte är helt klara, och trots att de kostnadsunderlag som ska ligga till grund för förhandlingarna ännu inte finns på plats. Hyresgästföreningen är skarpt kritiska till detta agerande, inte minst då det stressar redan hårt pressade hyreshushåll.

– Sommaren är en riktigt tuff tid för många hushåll. Det är en tid på året när många har höga kostnader, när det blir extra kämpigt att få vardagen att gå ihop. Många hyresgäster har dessutom fått rejäla hyressmällar två år i rad, och lägg till det retroaktiva hyreshöjningar som många kämpar med. Att de här hyresvärdarna då vill dra igång en ny förhandlingsomgång innan sommaren är oerhört stressande för hyresgästerna i Trelleborg. Vi kan inte se hur det på något sätt gynnar nästa års förhandling, snarare tvärtom, säger Håkan Björkenklev, regionordförande i Hyresgästföreningen region södra Skåne.

I de årliga hyresförhandlingarna finns en sedan länge etablerad branschpraxis, där hyresmarknadens parter samlas till årliga hyresförhandlingar efter sommaren. Först då är hyresförhandlingarna för innevarande år klara samt de kostnadsunderlag som ligger till grund för hyresförhandlingarna klara. I påkallandena hyresvärdarna i Trelleborg nu gått ut med framgår heller inte hur mycket de vill höja hyrorna eller på vilka grunder dessa höjningar ska ske.

– Vad tänker de att vi ska förhandla om? Hur mycket vill de höja hyran och vad ska de här höjningarna baseras på? Det finns ju inte färdiga underlag att utgå ifrån så här tidigt på året. För oss känns det här inte som ett ärligt försök att sätta sig ner vid förhandlingsbordet, utan bara som ren taktik. För Sveriges hyresgäster är hyresförhandlingarna inte ett spel utan på riktigt, säger Benny Bendzovski, förhandlingschef på Hyresgästföreningen region södra Skåne. 

Följande hyresvärdar i Trelleborg har påkallat förhandlingar om nya hyreshöjningar:

Fastighets ab Harry

Algatan Fastighets ab

Nilpat ab

Alsingevallen ab

Fäldt, fastigheter

Keibo invest ab

Hsb sundsfastigheter hsb

Sundsfastigheter

Trellehusen ab

Hsb sundsfastigheter

Xalo ab

Acrinova ab

Anderslöv ab

Smygehamn bostäder ab

Ab hörnstenen

Fäldt fastigheter

Ingemar fastighets ab

Hsb sundsfastigheter

Fastighets  ab

M j lindegren fastighet

Sydstadens fastighets ab

Nanu ab

Trellehusen ab

Stendösen ab möllers fastighets ab

Meriten fastighets ab

Eddingebo ab

Ivhol ts fastigheter ab

Alsingevallen ab

Trelleborgs stendösen ab

Leson ab

Southpoint trade & meriten fastighets ab nilpat ab

Brinova fastigheter ab

Brinova sadeln ab

Trellehusen ab

Smygehamn bostäder

M j lindegren fastighet

Meriten fastighets ab

Algatan fastighets ab

Keibo invest ab

Nyckelord

Kontakter

Pressjour södra SkåneHyresgästföreningen södra Skåne

Södra Skåne omfattar kommunerna Burlöv, Lomma, Staffanstorp, Lund, Malmö, Trelleborg, Svedala, Vellinge, Skurup, Sjöbo, Tomelilla, Ystad och Simrishamn.

Tel:0104592300press.sodraskane@hyresgastforeningen.se

Om oss

Hyresgästföreningen är en demokratisk medlemsorganisation för dagens och morgondagens hyresgäster. Vi är partipolitiskt obundna och har över en halv miljon hushåll som medlemmar. Det gör oss till en av Sveriges största folkrörelser och den främsta företrädaren för hyresgästerna.Vårt uppdrag är allas rätt till en god bostad till rimlig kostnad. Dessutom ska alla hyresgäster garanteras ett boende med trygghet, inflytande och gemenskap.

Följ Hyresgästföreningen Region Södra Skåne

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hyresgästföreningen Region Södra Skåne

Detta är hyresvärdarna i Lund som vill kalla till nya hyresförhandlingar redan nu4.6.2024 10:20:47 CEST | Pressmeddelande

I Lund har privata hyresvärdar meddelat att de redan nu kommer kalla till nya årliga hyresförhandlingar. Detta trots att 2024 års hyresförhandlingar i landet ännu inte är helt klara, och trots att de kostnadsunderlag som ska ligga till grund för förhandlingarna ännu inte finns på plats. Hyresgästföreningen är skarpt kritiska till detta agerande, inte minst då det stressar redan hårt pressade hyreshushåll.

Detta är hyresvärdarna i Malmö som vill kalla till nya hyresförhandlingar redan nu4.6.2024 10:00:00 CEST | Pressmeddelande

I Malmö har privata hyresvärdar meddelat att de redan nu kommer kalla till nya årliga hyresförhandlingar. Detta trots att 2024 års hyresförhandlingar i landet ännu inte är helt klara, och trots att de kostnadsunderlag som ska ligga till grund för förhandlingarna ännu inte finns på plats. Hyresgästföreningen är skarpt kritiska till detta agerande, inte minst då det stressar redan hårt pressade hyreshushåll.

Två år till valet – så här skulle skåningarna rösta23.5.2024 11:30:00 CEST | Pressmeddelande

Hyresgästföreningen har gett Indikator Opinion i uppdrag att undersöka hur svenskar i Sveriges olika län skulle rösta, samt hur Sveriges hyresgäster skulle rösta om det vore val idag. Hyresgästernas partisympatier ligger i stort sett i linje med övrig väljaropinion, men två partier sticker ut: Vänsterpartiet och Moderaterna. I Skåne skulle Moderaterna och Sverigedemokraterna vinna om det vore val idag.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye