Solna stad

Huvudstafältet utvecklas med nya idrottsanläggningar

Dela

Huvudstafältet får en större elvaspelsplan, en ny niospelsplan och minst en ny beachvolleybollplan. Det står klart efter kommunstyrelsens sammanträde, måndag 3 juni.

Illustration: Witte Sundell
Illustration: Witte Sundell

Åtgärderna är en del av ett större inriktningsbeslut om en utveckling av fotbollsverksamheten i Solna, som även innefattar utvecklingen av Skytteholms IP. En förutsättning för inriktningsbeslutet är att flera åtgärder genomförs på Huvudstafältet och att dessa är klara under 2025/26. Nu har kommunstyrelsen godkänt stadsledningsförvaltningens förslag på åtgärder.

– Den här utvecklingen utgör en viktig del i den bredare satsning vi gör på fotbollen i Solna. På Huvudstafältet gör vi också plats för andra aktiviteter för att göra det till en naturlig samlingsplats för barn, ungdomar och föreningar, säger Sandra Lindström, ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Större planer och nya ytor

Den äldre elvaspelsplanen som finns på plats idag kommer att breddas och förlängas för att uppfylla moderna krav på en elvaspelsplan. Söder om elvaspelsplanen kommer en ny niospelsplan att byggas. Den byggs i en storlek som ska göra den möjlig att dela av och använda som två sjuspelsplaner. Minst en beachvolleybollplan kommer att byggas i anslutning till fotbollsplanerna, med möjligheten att det byggs fler beroende på det långsiktiga behovet. Sedan innan har även tekniska nämnden fått i uppdrag att anlägga en skatepark i området.

Det finns två omklädningsrum i området som kan fortsätta att användas. Planen är att dessa ska kompletteras med en omklädnings- och WC-byggnad. Samtliga åtgärder ska kunna genomföras så att området kan tas i bruk under 2025/26.

Det skapas även plats för att på sikt kunna uppföra en ny omklädningsbyggnad i anslutning till elvaspelsplanen.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Hagaparkens lugn och huvudstadens puls. Varje dag fördubblas befolkningen av människor som jobbar här eller besöker oss. Och i takt med att Solnaborna blir fler växer nya kvarter och stadsdelar fram, kollektivtrafiken byggs ut och allt fler företag etablerar sig i staden. Här kan du ta del av stadens pressmeddelanden om till exempel nya detaljplaner och hållbar stadsutveckling.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

Så ska Skytteholms idrottsplats förnyas28.5.2024 10:00:00 CEST | Pressmeddelande

Skytteholms idrottsplats utvecklas med nya läktare, omklädningsrum och lokaler för AIK:s och Vasalunds akademiverksamheter och föreningskanslier. Därtill tillkommer funktioner för press och annan service. AIK:s damlag och Vasalunds herrlag får en hemmaplan som uppfyller kraven för elitfotboll. Samtidigt får JM AB en markanvisning invid idrottsplatsen för att bygga en kontorsfastighet, som bland annat ska inrymma företagets nya huvudkontor. Beslutet om markanvisningen tas formellt i kommunstyrelsen den 3 juni.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye