Vänsterpartiet Malmö

Mer pengar till förskola och skola

Dela

Under dagens kommunstyrelsemöte ville vi i Vänsterpartiet se till att förskolor och skolor i Malmö får mer resurser. Till vår stora glädje fick vi majoritet för det och förskolan och skolan kan nu räkna med miljonbelopp i tillskott.

Anders Skans och Emma-Lina Johansson. Fotograf måste anges i tryck Emmalisa Pauly
Anders Skans och Emma-Lina Johansson. Fotograf måste anges i tryck Emmalisa Pauly

"Malmös förskolor och skolor har fått för lite resurser under många, många år. Vi är väldigt glada för att den samlade oppositionen nu ser till att Malmös barn och unga slipper ytterligare nedskärningar", säger Emma-Lina Johansson (V), ledamot i kommunstyrelsen. 

På kommunstyrelsen visade den ekonomiska prognosen att Malmö stads budget bir mycket bättre än väntat. Kommunstyrelsen beslutade därför om ett antal åtgärder för att använda pengarna till verksamhet istället för att låta dem hamna i sparhögen. 

"Varenda extra krona vi satsar på våra barn och unga är inte viktigt bara nu, det är också viktigt för lång tid framöver.", säger Anders Skans (V), ledamot i kommunstyrelsen. 

I och med beslutet bifölls både förskolenämndens äskande om mer pengar. Vi yrkade också bifall till  Malmöinitiativet som säger att barn ska gå före budget, i och med beslutet att tillskjuta mer pengar till grundskolan gick kommunstyrelsen dem en del till mötes.

Nyckelord

Kontakter

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye