Ticket

Sommarens hetaste citydestinationer – ökade bokningar till europeiska storstäder

Dela

Sommarsemestrarna står för dörren, och trycket på resor är högt. Sol- och badresor ligger alltid varmt om svenskarnas hjärtan under sommarmånaderna – men även sommar i storstäder lockar. Bokningar till storstäder mellan juni-augusti har ökat med 9 procent jämfört med samma period 2023, där destinationer som erbjuder både storstadspuls och strandliv toppar listan. Detta enligt färsk statistik från resebyrån Ticket.

Amsterdam trendar som sommarstad
Amsterdam trendar som sommarstad

Sedan årsskiftet har bokningstakten av sommarresor varit hög, och fortsätter än. Att spendera semestern i en solstol på en strand är för många en målbild att längta till under våra mörka månader – men även att strosa i en europeisk storstad under sin semester lockar svenskarna i allt högre grad.

– Europeiska storstäder har mycket att erbjuda under sommarmånaderna. Att avnjuta ett immigt glas på en uteservering, känna pulsen från semesterfirare och ta en shoppingrunda framåt kvällen när solen börjar gå ner är svårslaget. Du behöver heller inte välja det ena eller det andra, besök en stad som erbjuder både stadsliv och strand för att få det bästa av två världar, säger Sofia Eddelid, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Barcelona och Nice toppar listan över populära sommarstäder. En gemensam nämnare för de båda är kombinationen av storstadspuls och strand – mitt i staden. Även från Rom kan du enkelt nå stränderna i Ostia på bara 30 minuters tågresa när du vill få svalka och vila benen. Bubblaren Amsterdam klättrar på listan med en bokningsökning på 47 procent, som med sina vackra kanaler, festivaler och sommarevenemang lockar turister under sommarmånaderna.

– Att Amsterdam klättrar på topplistan som en sommardestination är inte svårt att förstå. Upplev staden från två hjul på Amsterdams cykelvänliga gator, ta en båttur längs de vackra kanalerna eller avnjut någon av alla utomhusfestivaler som poppar upp sommartid. Det är en stad där historia och charm möter trendigt och modernt. Om badsuget blir för stort är det även här inte längre än en kort tågresa till närmsta strand, tipsar Sofia Eddelid. 

Sommarens mest populära citydestinationer:

  1. Barcelona (1)
  2. Nice (2)
  3. Rom (4)
  4. Paris (5)
  5. London (3)
  6. Prag (7)
  7. Berlin (6)
  8. Amsterdam (NY)
  9. Aten (9)
  10. Milano (NY)

Källa: Tickets bokningsstatistik, resor bokade t o m 2 juni med avresa den 1 juni – 31 augusti 2024. Siffror inom parentes visar placering för destinationen 2023.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Nice lockar med storstadspuls och stadsliv
Nice lockar med storstadspuls och stadsliv
Ladda ned bild
Barcelona toppar som sommarstad
Barcelona toppar som sommarstad
Ladda ned bild

Ticket Privatresor är Nordens största privatresebyråkedja med en omsättning på ca 6,5 miljarder kr, som ägs av det privata investmentbolaget Braganza. Under varumärkena Ticket, Airngo och Charter erbjuder vi marknadens bästa utbud av resor från över 400 olika flygbolag, charterbolag, researrangörer, rederier, hotell och hyrbilsföretag. Verksamheten drivs idag genom 16 sajter i 10 länder tillsammans med ett 70-tal butiker i Sverige och Norge där online och butik samverkar under en omnikanal-strategi. Marknadsandelen uppgår till cirka 25 procent av alla privatresor sålda genom fysiska resebyråer och nätresebyråer i Sverige. Bolaget har ca 350 årsanställda.

Följ Ticket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ticket

Upptäckarlusten stiger hos svenskarna – allt fler vill besöka nya resmål12.6.2024 07:30:00 CEST | Pressmeddelande

Sol- och badresor ligger svenskarna varmt om hjärtat, och den viktigaste orsaken till att resa utomlands är för att få sol och värme. Sedan pandemin har svenskarna prioriterat välbekanta resmål till förmån att upptäcka nytt, en trend som nu ses mattas av. Att upptäcka nya resmål hamnar i år nummer två på listan över de viktigaste anledningarna till att resa utomlands, jämfört med en fjärdeplats 2023. Detta enligt Tickets SIFO-undersökning.

Mest populära sommarresorna – hit reser svenskarna29.5.2024 09:25:23 CEST | Pressmeddelande

Sommarens semesterresor domineras av resmål runt Medelhavet, där Spanien är i spetsen med både Malaga, Palma och Alicante. Restrycket är fortsatt starkt, där sommarens bokningar har ökat med 10 procent jämfört med samma period förra året. Topplistan domineras helt av europeiska resmål, vilket talar för att trenden med närliggande resmål håller i sig. Detta visar färsk statistik från resebyrån Ticket.

Ökat resande under lågsäsong – svenskarna blickar bortom sommarresorna13.5.2024 10:23:16 CEST | Pressmeddelande

Reslusten är hög bland svenskarna och 55 procent uppger att de kommer resa utomlands på semester i år, jämfört med de 48 procent som gjorde en utlandsresa förra året. I år är det dock 38 procent som tänker förlägga semesterresan under sommaren, jämfört med 43 procent förra året och 56 procent innan pandemin, enligt resebyrån Tickets senaste SIFO-undersökning. Detta tyder på ett ökat resande utanför högsäsong, och visar på en pågående trend att i större grad sprida ut resandet över året.

Riksbankens räntebesked – startskott för ökat resande8.5.2024 09:53:29 CEST | Pressmeddelande

Det ekonomiska läget har styrt resmönstret och haft inverkan på svenskarnas resebeteenden de senaste åren. I och med dagens besked om räntesänkning från Riksbanken öppnas dörren för ökat resande då mer än en tredjedel av svenskarna uppger att de höjda boräntorna påverkat deras semesterresande och 43 procent svarar att en förändrad ekonomi skulle få dem att göra fler utlandsresor under 2024, enligt resebyrån Tickets senaste SIFO-undersökning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye