RadiohjälpenRadiohjälpen

Följ med Kronprinsessan på projektbesök

Dela

Kronprinsessan Victorias fond stödjer projekt för barn och unga som lever med funktionsnedsättning. Ett av projekten drivs av Astma- och Allergiförbundet. Ikväll börjar appellen från besöket att sändas på SVT.
"Alla har rätt till en aktiv fritid", säger Kronprinsessan Victoria vid besöket. "Det är så otroligt viktigt att som individ bli stärkt, och också få stimulans och utvecklas. Det önskar vi för alla."

Följ med på projektbesök! Kronprinsessan Victoria besöker Astma- och Allergiförbundet som får stöd av den fond där hon är beskyddare. Kronprinsessan Victorias fond är en av Radiohjälpens insamlingar. Appellen från besöket sänds från och med Nationaldagen i SVT. Under Victoriakonserten sänds hela filmen från projektet.
Följ med på projektbesök! Kronprinsessan Victoria besöker Astma- och Allergiförbundet som får stöd av den fond där hon är beskyddare. Kronprinsessan Victorias fond är en av Radiohjälpens insamlingar. Appellen från besöket sänds från och med Nationaldagen i SVT. Under Victoriakonserten sänds hela filmen från projektet. Foto: Leroy media/SVT

Kronprinsessan Victorias fond stöttar årligen många projekt runt om i Sverige genom Radiohjälpen. Under förra året fick 50 projekt stöd med sammanlagt 13,5 miljoner kr. Ett av dessa projekt drivs av Astma- och Allergiförbundet. Genom särskilda träffar vill förbundet stärka unga personer.

"I år är det barnallergiåret", säger Karin Neuhaus, generalsekreterare på Astma- och Allergiförbundet, "Tack vare de här cafékvällarna har vi möjlighet att ge barn en röst."

Verksamheten som fonden stödjer syftar till att bryta isolering, höja livskvalité och stärka självkänslan hos barn och unga som lever med en funktionsnedsättning, inklusive psykisk ohälsa och kronisk sjukdom. 
Ikväll börjar insamlingsappellen från besöket sändas i SVT1, ca kl 22.33. 

Stöd Kronprinsessan Victorias fond

Stöd fondens arbete för barn och unga med funktionsnedsättning i Sverige genom en gåva till Radiohjälpen. Swisha till 90 19 506 och värk gåvan "VIC". Stort tack.

Kontakter

Bilder

Följ med på projektbesök! Kronprinsessan Victoria besöker Astma- och Allergiförbundet som får stöd av den fond där hon är beskyddare. Kronprinsessan Victorias fond är en av Radiohjälpens insamlingar. Appellen från besöket sänds från och med Nationaldagen i SVT. Under Victoriakonserten sänds hela filmen från projektet.
Följ med på projektbesök! Kronprinsessan Victoria besöker Astma- och Allergiförbundet som får stöd av den fond där hon är beskyddare. Kronprinsessan Victorias fond är en av Radiohjälpens insamlingar. Appellen från besöket sänds från och med Nationaldagen i SVT. Under Victoriakonserten sänds hela filmen från projektet.
Ladda ned bild
Victoriakonserten är en årlig hyllning till H.K.H. Kronprinsessan Victoria på hennes födelsedag den 14 juli.  Firandet sker i år på Borgholms Slott och bjuder på framträdanden av framstående artister, utdelning av Victoriapriset och insamling till Kronprinsessan Victorias fond. Victoriakonserten sänds i SVT1 14 juli.
Victoriakonserten är en årlig hyllning till H.K.H. Kronprinsessan Victoria på hennes födelsedag den 14 juli. Firandet sker i år på Borgholms Slott och bjuder på framträdanden av framstående artister, utdelning av Victoriapriset och insamling till Kronprinsessan Victorias fond. Victoriakonserten sänds i SVT1 14 juli.
Ladda ned bild
Barn med funktionsnedsättning har samma rätt att kunna delta i fritidsaktiviteter som alla andra barn. Radiohjälpens insamling till Kronprinsessan Victorias fond möjliggör stöd i Sverige vid bland annat lägerverksamhet, resor/utflykter och olika idrotter – aktiviteter som ofta kräver resurser för extra personal och anpassad utrustning. Syftet är att stödja aktiviteter som bidrar till att bryta isolering, höja livskvalitén, stärka självkänslan och till att träffa nya vänner.  Fonden startade 1997 som Radiohjälpens Nationaldagsinsamling för Kronprinsessan Victorias fond, när Kronprinsessan Victoria tackade ja till att vara beskyddare för fonden.
Barn med funktionsnedsättning har samma rätt att kunna delta i fritidsaktiviteter som alla andra barn. Radiohjälpens insamling till Kronprinsessan Victorias fond möjliggör stöd i Sverige vid bland annat lägerverksamhet, resor/utflykter och olika idrotter – aktiviteter som ofta kräver resurser för extra personal och anpassad utrustning. Syftet är att stödja aktiviteter som bidrar till att bryta isolering, höja livskvalitén, stärka självkänslan och till att träffa nya vänner. Fonden startade 1997 som Radiohjälpens Nationaldagsinsamling för Kronprinsessan Victorias fond, när Kronprinsessan Victoria tackade ja till att vara beskyddare för fonden.
Ladda ned bild

Länkar

Om Radiohjälpen

Stiftelsen Radiohjälpen, i förkortad form benämnd Radiohjälpen, vars beslutande organ är dess styrelse, har till uppgift att i samråd med Sveriges Television AB, Sveriges Radio AB och Sveriges Utbildningsradio AB samordna radio-och TV-bolagens insamlingsverksamhet för humanitärt ändamål. Sedan 1939 har vi samlat in pengar för att förändra liv och lindra nöd i Sverige och i hela världen. Genom särskilda insamlingar skapar vi gemensam kraft med tydliga mål om förändring. Radiohjälpen samarbetar med professionella och kompetenta partnerorganisationer för att varje insamlad krona ska komma till mest effektiva användning.

Kronprinsessan Victorias fond är Radiohjälpens insamling där Kronprinsessan Victoria är beskyddare. Fonden stöttar barn och unga med funktionsnedsättning i Sverige.

Följ Radiohjälpen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Radiohjälpen

RADIOHJÄLPEN PRISAS FÖR TECH-LÖSNING8.7.2024 16:39:25 CEST | Pressmeddelande

Radiohjälpen har mottagit Adam Smith Award 2024. Det världsomspännande priset delas ut av brittiska Treasury Today Group i London, UK, och tilldelas Radiohjälpen i kategorin ”Bästa transaktionslösning”. "Tack vare våra digitala lösningar kan vi stärka Radiohjälpens arbete med att rädda liv och lindra nöd", säger Kristina Henschen, generalsekreterare vid Radiohjälpen. "Detta pris är resultatet av ett litet men fantastiskt fint lagarbete".

Radiohjälpens anseende högst i mätning30.5.2024 16:37:43 CEST | Pressmeddelande

Den årliga mätningen av organisationers anseende är genomförd. Mätningen visar att Radiohjälpen åter ligger högst, på en delad förstaplats, med ett anseendeindex på 66. "Vårt höga anseende tyder på ett starkt förtroende från allmänheten för Radiohjälpen. Det innebär att vi kan göra ännu mer skillnad där det behövs som mest", säger Kristina Henschen, generalsekreterare för Radiohjälpen. "Vårt stora tack till var och en som engagerar sig genom Radiohjälpen för en mer rättvis värld."

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye