Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Utdelning av Emax-stipendium

Dela

Måndag den 10 juni delas årets Emax-stipendium ut till två gymnasieelever i Norrköping. Eleverna har under året de drivit UF-företag visat på ledarskap och att de vill utvecklas som entreprenörer i framtiden. Stipendiet ger eleverna möjlighet att delta vid Emax 2024 vid Chalmers i Göteborg, en av norra Europas främsta entreprenörskapsutbildningar för ungdomar.

Media är välkommen att närvara när stipendierna delas ut av utbildningsdirektör Jonas Eriksson och näringslivschef Anki Nilsson.

Datum: måndag den 10 juni
Tid: klockan 16:00-cirka 17:00
Plats: Strykbrädan, Laxholmstorget 3, takterrassen

Medverkande: Jonas Eriksson, utbildningsdirektör, Anki Nilsson, näringslivschef och Hanna Edström, regionchef för Ung Företagsamhet Östergötland.

Kontakt:
Lejla Gros
Titel: samordnare för näringslivsfrågor, utbildningskontoret
Telefon: 0722-54 37 69
Epost: lejla.gros@norrkoping.se

_______________________________________________
Avsändare: Helena Jalkner, pressansvarig
Telefon: 0725-97 09 00

Norrköpings kommun har omkring 145 000 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 13 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering och medieteknik samt besöksnäring. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2022-2026 styrs Norrköpings kommun av borgerlig samverkan, som består av M, KD och L.

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Reviderad handlingsplan för heltid som norm11.6.2024 08:58:13 CEST | Pressmeddelande

Norrköpings kommun har efter tidigare tagna beslut uppnått målet att ha heltid som norm för alla anställda, och har en högre andel heltidsanställda och heltidsarbetande än övriga kommuner i landet. För att ge verksamheterna större flexibilitet vid nyrekrytering, verksamhetsplanering och budgetplanering föreslår kommunstyrelsens personalutskott nu ett nästa steg. Heltid ska också fortsatt vara utgångspunkten vid rekrytering, men handlingsplanen för heltid som norm revideras och ersätts med kollektivavtalets nu gällande skrivningar om höjd sysselsättningsgrad. Genom detta förväntas både verksamhetsplan och budget för 2025 kunna balanseras. Förslaget tas upp för beslut under kommunstyrelsen möte den 18 juni.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye