Svenska Bandyförbundet

Henrik Nilsson är ny president i Internationella Bandyförbundet (FIB)

Dela

Under lördagen den 8 juni höll FIB sin årliga kongress. Platsen för dagen var Arlanda utanför Stockholm. Under kongressen valdes Henrik Nilsson, nuvarande styrelseledamot i Svenska Bandyförbundets styrelse, till president för FIB.

Henrik Nilsson, president i FIB
Henrik Nilsson, president i FIB Foto: Pär Gustafsson/ Svenska Bandyförbundet

– Jag känner mig hedrad och stolt över ha blivit vald till presidentposten i Internationella Bandyförbundet. Jag kommer tillsammans med FIB och de nationella förbunden bland annat fortsätta att jobba för att stärka bandyn internationellt, och vara lyhörd gentemot alla nationer, inte bara de stora, säger Henrik Nilsson till Svenska Bandyförbundet.

Henrik Nilsson är verksam i Karlstad och arbetar som advokat.

Kontakt Henrik Nilsson: 

+46 (0)707 41 21 02
E-post: henrik.nilsson@allians.se

Övriga poster i FIBs Executive Committee

1st vice president - Stein Pedersson (Nor)
Vice presidents - Antti Parvianen (Fin) och Attila Adamfi (Hun)

Executive Committee members

Andrew Knutsson (USA)
Chanel Gilomen (Sui)
Dawei Wu (Chn)
Mikhail Entaltsev (Ger)

Kontakter

Om Svensk bandy

Svenska Bandyförbundet är ett oberoende specialförbund inom Riksidrottsförbundet och har till uppgift att främja och administrera den organiserade bandyn i Sverige, och att företräda den internationellt. Svensk bandy har 53 000 aktiva i 157 föreningar. Svensk bandy är förebilder på den internationella spelplanen - vi har sex landslag varav fem är regerande världsmästare. Nya stjärnor tänds varje dag, samtidigt som alla är välkomna inom svensk bandy.

Förbundet är en politiskt och religiöst oberoende allmännyttig ideell organisation som aktivt arbetar mot doping, matchfixning, osund ekonomi och annat fusk samt mot rasism och varje annan form av diskriminering och våld såväl på som utanför idrottsarenan. Svensk bandy vilar på starka traditioner, men strävar samtidigt mot framtidens bandygemenskap genom att aktivt jobba med frågor där schyssta villkor är i fokus. I bandy ska lirarna få vara lirare på sina villkor.

Följ Svenska Bandyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Bandyförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye