Region Kronoberg

Regionfullmäktige sammanträder den 11 juni

Dela

Den 11 juni klockan 9 sammanträder regionfullmäktige i Utvandrarnas hus. Media är välkomna att delta vid mötet.

Följ direktsändningen från regionfullmäktige

Här är några av dagens ärenden:

  • Region Kronobergs delårsrapport mars 2024.

  • Tilläggsbudget med anledning av sektorsbidrag till hälso- och sjukvården 2024.

  • Investeringsbeslut gällande etablering av koronarangiografi och PCI vid Centrallasarettet i Växjö. Etableringen av behandlingarna väntas öka förutsättningarna för kronobergare med hjärtinfarkt att få rätt behandling i rätt tid. Tidigare har behandlingen köpts in av Region Blekinge. Fullmäktige föreslås anslå cirka 56 miljoner kronor för lokaler och medicinteknisk utrustning.

  • Framtagande av lokalförsörjningsplaner, konceptprogram för försörjning och service, fastighetsutvecklingsplaner samt utvecklingsplaner för Region Kronoberg. Region Kronoberg står inför stora utmaningar med ett åldrat fastighetsbestånd. Framtagandet av planerna ska säkra en långsiktig planering för regionens fastigheter.

  • Svar på medborgarförslag och interpellationer.

Kallelsen i sin helhet

Regionfullmäktiges ledamöter

Kontakter

Följ Region Kronoberg

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Kronoberg

Extra ersättning till sjuksköterskor på akuten som tar extrapass14.6.2024 15:20:47 CEST | Pressmeddelande

I år är det ovanligt svårt att lösa bemanningen inom sjukhusvården i Kronoberg under semesterperioden. Särskilt besvärligt är det i akutsjukvården. Regionstyrelsens presidium har nu fattat beslut om en extra ersättning till sjuksköterskor på akutkliniken som arbetar extra pass: förutom ordinarie övertidsersättning får de 200 kronor per arbetad timme. – Detta är en åtgärd för att försöka lösa det svåra läget utan att våra medarbetare ska behöva flytta sin semester, säger Henrietta Modig Serrate (S), regionstyrelsens ordförande.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye