Svenska Bowlingförbundet

Josefin Hermansson och Nora Johansson tar EM-silver i dubbel

Dela

Josefin Hermansson och Nora Johansson tar silver i dubbel i bowling-EM. I finalen blev det förlust mot Franziska Czech och Sabrina Laub från Tyskland med 498-427. Sverige har hittills tagit tre medaljer på två tävlingsdistanser vid mästerskapet i Wittelsheim, Frankrike.

Josefin Hermansson och Nora Johansson tar EM-silver i dubbel.

Josefin Hermansson och Nora Johansson fortsätter att plocka medaljer för Sverige i bowling-EM. Idag blev det silver i dubbel för den blågula duon.

Hermansson och Johansson blev tvåa i dubbelkvalet med 2620 poäng. Franziska Czech och Sabrina Laub från Tyskland var starkast även i kvalet och blev etta på 2633 poäng.

I semifinalen ställdes Josefin Hermansson och Nora Johansson mot Jenni Heino och Eliisa Hiltunen från Finland. Hermansson och Johansson storspelade och vann semifinalen med 533-384. I den andra semifinalen slog Franziska Czech och Sabrina Laub från Tyskland Europarekord över en serie med 554 poäng när de besegrade Beaudine Kriele och Denise Blankenzee, Nederländerna. Tyskorna fortsatte att leverera på en hög nivå i finalen samtidigt som Josefin Hermansson och Nora Johansson inte riktigt fick med sig käglorna. Franziska Czech och Sabrina Laub vann finalen med 498-427.

Silvret är Sveriges tredje medalj hittills i mästerskapet och alla medaljerna är tagna av Nora Johansson och Josefin Hermansson. I lördags vann Nora Johansson, 21, EM-guld i singel i sin mästerskapsdebut på seniornivå och Josefin Hermansson tog brons.

Imorgon är det dags för 3-manna. Kl 10.00 intar Anna Andersson, Hanna Engberg och Sandra de Neergaard banorna för de inledande tre serierna i squad 1. Josefin Hermansson, Nora Johansson och Jenny Wegner spelar i squad 2 med start kl 14.00. Kvalet fortsätter på onsdag med de tre resterande serierna. Kl 17.45 på onsdag spelas semifinalen och kl 18.55 börjar finalen.