Solna stad

Alessandra Wallman ny stadsdirektör i Solna stad

Dela

Alessandra Wallman föreslås av kommunstyrelsens arbetsutskott att bli ny stadsdirektör i Solna stad. Hon är i dag tillförordnad stadsdirektör.

Alessandra Wallman har en lång bakgrund i Solna stad och har tidigare bland annat varit biträdande stadsdirektör och chef för barn och utbildningsförvaltningen.

- Jag känner mig ödmjuk och glad över att få den här möjligheten just här. Solna har fantastiska förutsättningar med stark kultur och duktiga medarbetare. Att jag själv är solnabo gör att medborgarperspektivet ständigt gör sig påmint. Jag vill att våra medborgare ska vara nöjda med den service kommunen erbjuder och stolta över att bo i just Solna, säger Alessandra Wallman. 

Sara Kukka-Salam är kommunstyrelsens ordförande i Solna stad:

- Jag är väldigt glad att Alessandra Wallman blir stadsdirektör i Solna. Hon har lång erfarenhet av staden, brinner för Solnas utveckling och är en omtyckt ledare. Tillsammans kommer vi att fortsätta utveckla staden. 

Kommunstyrelsen i Solna stad kommer att ta det formella beslutet om ny stadsdirektör den 17 juni. 

CV  

Utbildning Fil kand statsvetenskap Stockholms Universitet 2008 

2023-2024 Biträdande stadsdirektör Solna stad 

2017-2023 Förvaltningschef barn och utbildningsförvaltningen Solna stad 

2015-2017 Avdelningschef barn och utbildningsförvaltningen Solna stad   

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

Så ska Skytteholms idrottsplats förnyas28.5.2024 10:00:00 CEST | Pressmeddelande

Skytteholms idrottsplats utvecklas med nya läktare, omklädningsrum och lokaler för AIK:s och Vasalunds akademiverksamheter och föreningskanslier. Därtill tillkommer funktioner för press och annan service. AIK:s damlag och Vasalunds herrlag får en hemmaplan som uppfyller kraven för elitfotboll. Samtidigt får JM AB en markanvisning invid idrottsplatsen för att bygga en kontorsfastighet, som bland annat ska inrymma företagets nya huvudkontor. Beslutet om markanvisningen tas formellt i kommunstyrelsen den 3 juni.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye