Anna Hedenmo byter SVT mot EFN

Dela

EFN Ekonomikanalen värvar Anna Hedenmo som senast har varit aktuell med EU-valbevakningen i SVT och som programledare för Agenda och Min sanning. Hon var under många år nyhetsankare på Rapport och Aktuellt.

På EFN kommer Anna Hedenmo att ha ett eget intervjuprogram och bland annat leda satsningar inför och under det amerikanska presidentvalet.

Anna Hedenmo
Anna Hedenmo

– Efter drygt 30 fantastiska år på SVT känns det spännande och roligt att komma till EFN, en uppstickare med stora ambitioner, säger Anna Hedenmo.

Anna Hedenmo kommer på EFN att dels göra unikt innehåll med den kompetens som gjort att hon lämnat stora avtryck på SVT under flera årtionden, dels vara en del av EFN:s nyhetsbevakning och sändningar i samband med de händelser dit Sveriges och världens blickar riktas. 

–Att Anna Hedenmo kommer till oss med sin kompetens och erfarenhet är ovärderligt för vår redaktion. Det är väldigt roligt att hon vill jobba med oss och hon kommer att vara en nyckelperson i EFN:s utveckling, säger Leo Lagercrantz, ansvarig utgivare för EFN.

Anna Hedenmo har tidigare lett partiledarutfrågningar och slutdebatter till riksdagsvalen, sändningar från USA-val samt varit ordförande för Publicistklubben.

– Det passar mig utmärkt att fortsätta göra djuplodande personintervjuer och rapportera om stora stora nyhetshändelser samtidigt som jag går in i en friare roll, säger Anna Hedenmo.


EFN Ekonomikanalen har tidigare rekryterat analytikern Henrik Mitelman, utsedd till “Årets ekonomijournalist”, Gabriel Mellqvist, programledare från DiTV, samt författaren och journalisten Katrine Kielos-Marçal som kommer med ett antal nya format till ekonomikanalen. 

Nyckelord

Kontakter

OM EFN

EFN, som producerar videor och podcasts om privatekonomi, aktiemarknaden, boendeekonomi och hållbarhet, är ett dotterbolag till Handelsbanken. Kanalen är reklamfri och allt material är gratis att ta del av.

Följ EFN Ekonomikanalen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från EFN Ekonomikanalen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye