Apollo

Grekland är sommarens stora semestervinnare!

Dela

Hos Apollo är nu mer än 70 procent av juliresorna sålda och hela 8 av 10 som bokat semester i sommar åker till en grekisk stad eller ö.

Sommarlovet närmar sig med stormsteg och det avspeglar sig i reseförsäljningen. Efter en rekordartad rusning efter påsk planade försäljningen ut något när temperaturen steg i maj, vilket resulterade i exceptionellt bra priser för kvarvarande platser. Nu rapporterar dock Apollo att försäljningen är i full gång igen - med mer än 7 av 10 juliresor slutsålda. 

- Om du kan resa med kort varsel kan du fortfarande göra bra fynd, men om du drömmer om Medelhavets oslagbara atmosfär i juli ska du inte vänta för länge. "Vi märker att eftersläntrarna börjar vakna och flera av de mest populära hotellen och flygen fylls nu upp snabbt", säger Martina Krantz, pressansvarig på Apollo. 

Om Grekland står högst upp på din önskelista behöver du planera lite extra. Det populära resmålet visar sig vara en storfavorit i sommar, både bland familjer och de som reser utan barn. Hela 8 av 10 som har bokat en semester med Apollo i sommar ska till en grekisk stad eller ö. 

Sommarens resetrender 

På resmålsnivå toppar öarna Kreta, Rhodos och regionen Epirus i Grekland listan - inte bara i Sverige, utan i hela Norden. Samtidigt märker Apollo av en ökad efterfrågan på mindre, grekiska resmål och inte minst kombinationsresor. Sedan researrangören ökade sitt fokus på kombinationer har försäljningen ökat markant - och i sommar erbjuder researrangören över 60 olika kombinationsalternativ bara i Grekland. 

Kanarieöarnas Fuerteventura är också ett av sommarens mest populära resmål och hela 60 % av Apollos resenärer hit i sommar kommer att bo på Apollo Sports flaggskepp Playitas Resort. Dessutom är flera av Apollos renodlade sporthotell i Grekland hittills bland sommarens bästsäljare. 

- En av sommarens tydligaste trender, som vi också är mycket glada över, är att svenskarna vill fylla sin semester med mer än bara sol och bad. För vissa innebär det roliga sportaktiviteter med familjen eller träning på egen hand, medan det för andra innebär att utforska och uppleva flera resmål under en och samma semester", säger Krantz. 

Sommarens topplista: 

Mest populära semesterland 

Mest populära resmål 

Mest populära resmål för barnfamiljer 

Mest populära hotell 

Grekland 

Kreta 

Kreta 

Mythos Beach Resort 

Kroatien 

Rhodos 

Rhodos 

Sivota Retreat – powered by Playitas 

Cypern 

Epirus 

Epirus 

Parga Beach 

Spanien 

Kroatien 

Kroatien 

Malama Beach Holiday Village 

Bulgarien 

Kykladerna (Santorini m.m) 

Cypern 

Porto Myrina – powered by Playitas 

Nyckelord

Kontakter

Om oss

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer med uppåt 500 medarbetare och en miljon resenärer årligen. Med oss kan kunder resa till hela världen, oavsett om de vill åka på en avslappnande sol- och badsemester, ta en träningsvecka i värmen eller spendera en weekend i någon spännande storstad. Vi arrangerar charterresor, träningsresor, cityresor och kryssningar och erbjuder dessutom säker bokning av flyg och hotell separat om kunden föredrar att själv sätta ihop sin resa.

Apollo bildar tillsammans med specialistarrangörerna Golf Plaisir, Lime Travel och Xtravel samt sportresorten Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi är sedan 2015 del av den privatägda tyska koncernen REWE med över 300 000 medarbetare. Apollo arbetar aktivt för hållbart resande och socialt ansvar och vi samarbetar med SOS Barnbyar, Ecpat, SOK (Sveriges Olympiska Kommitté) samt är fullvärdiga medlemar i DER Touristik Foundation. Apollo är Travelife-certifierade sedan 2015.

Följ Apollo

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Apollo

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye