Norrköpings kommun

Pressinbjudan: 4,8 miljoner kronor till nya forskningsprojekt

Dela

Den 18 juni 2024 beslutar kommunstyrelsen att två nya forskningsprojekt ska få medel från Norrköpings fond för forskning och utveckling. Det är femtonde gången som forskningsfonden lämnar medel till lokala forskningsprojekt som på olika sätt bidrar till utvecklingen i Norrköping.

Media välkomnas till en informationsträff om forskningsprojekten.

Datum: tisdag 18 juni
Tid: klockan 13:00-cirka 13:45
Plats: Inre foajén förvaltningshuset Rosen

Medverkande: Sophia Jarl (M), kommunstyrelsens ordförande och ordförande för forskningsfondens beredningsgrupp samt representanter från forskningsfondens beredningsgrupp. Projektledare från de två projekt som beviljas medel kommer att presentera sina projekt.

De forskningsprojekt som forskningsfonden satsar på ska på olika sätt komma Norrköping till nytta, bland annat genom högre utbildningsnivå, utveckling av kommunens verksamheter och utveckling av Norrköpings arbetsmarknad och näringslivsklimat.

Kontakt:
Sophia Jarl (M)
Titel: kommunstyrelsens ordförande samt ordförande forskningsfondens beredningsgrupp
Telefon: 0725-83 69 66

Jörgen Jonsson
Titel: strateg och samordnare forskningsfondens beredningsgrupp, tillväxt- och utvecklingskontoret
Telefon: 0730-20 18 22

____________________________________________
Avsändare: Helena Jalkner, pressansvarig
Telefon: 0725-97 09 00

Norrköpings kommun har omkring 145 000 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 13 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering och medieteknik samt besöksnäring. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2022-2026 styrs Norrköpings kommun av borgerlig samverkan, som består av M, KD och L.

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Reviderad handlingsplan för heltid som norm11.6.2024 08:58:13 CEST | Pressmeddelande

Norrköpings kommun har efter tidigare tagna beslut uppnått målet att ha heltid som norm för alla anställda, och har en högre andel heltidsanställda och heltidsarbetande än övriga kommuner i landet. För att ge verksamheterna större flexibilitet vid nyrekrytering, verksamhetsplanering och budgetplanering föreslår kommunstyrelsens personalutskott nu ett nästa steg. Heltid ska också fortsatt vara utgångspunkten vid rekrytering, men handlingsplanen för heltid som norm revideras och ersätts med kollektivavtalets nu gällande skrivningar om höjd sysselsättningsgrad. Genom detta förväntas både verksamhetsplan och budget för 2025 kunna balanseras. Förslaget tas upp för beslut under kommunstyrelsen möte den 18 juni.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye