Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Invigning av årets kaktusplantering

Dela

Varje år sedan 1926 har kaktusplanteringen i Carl Johans park haft olika motiv. I sommar är det Norrköpings Fotbollsdomarklubb (NFDK) som pryder den. Under de senaste 100 åren har föreningen varit involverad i så gott som alla fotbollsmatcher som spelats i Norrköping. NFDK har också gjort flera insatser utanför fotbollsplanen för att hjälpa personer att komma in i samhället.

Foto: Norrköpings kommun
Foto: Norrköpings kommun

Media är välkomna att delta när det nya motivet, med sina 25 000 olika kaktusar och suckulenter, visas för första gången. Samtidigt visas också inspirationsplanteringarna som hyllar Skeppa Marin och Norrköpings Automobil och Flygklubb. Under invigningsceremonin blir det bandklippning och tal av Tomas Tekmen (KD), ordförande i samhällsplaneringsnämnden.

Datum: torsdagen den 20 juni
Tid: klockan 11.00
Plats: Carl Johans park

Medverkande: Tomas Tekmen (KD), samhällsplaneringsnämndens ordförande, medarbetare från samhällsbyggnadskontoret samt representanter från de jubilerande föreningarna som hyllas med olika planteringar: Norrköpings Fotbollsdomarklubb, Skeppa Marin och Norrköpings Automobil och Flygklubb.

Kontakt:
Jakob Åhlander
Titel: landskapsingenjör
telefon: 0725-07 85 85

__________________________________________________________

Avsändare: Linda Månzén, pressansvarig
Telefon: 0725-84 72 15

Norrköpings kommun har omkring 145 000 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 13 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering och medieteknik samt besöksnäring. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2022-2026 styrs Norrköpings kommun av borgerlig samverkan, som består av M, KD och L.

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Samarbetsavtal tecknat mellan Scenkonst Öst AB, Louis De Geer konsert och kongress AB och Norrköpings kommun2.7.2024 08:35:34 CEST | Pressmeddelande

Den 1 juli 2024 trädde ett nytt samarbetsavtal i kraft mellan Norrköpings kommun, Louis De Geer konsert och kongress i Norrköping AB och Scenkonst Öst AB. Det nya avtalet ökar möjligheterna för att fylla fastigheterna med evenemang, konserter och kongresser och på så sätt skapa en bättre affär och ett bredare utbud för Norrköpings medborgare.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye