Skogsindustrierna

Pressinbjudan: Skogsindustrierna under Almedalsveckan

Dela

Klimatet, träbyggande, återvinning, LULUCF, bio-ccs och miljötillstånd. Det är några av teman för Skogsindustriernas arrangemang under årets Almedalsvecka, som äger rum på Gotlands konstmuseum i Visby. 

Under årets Almedalsvecka bjuder Skogsindustrierna in till ett tiotal olika arrangemang.
Under årets Almedalsvecka bjuder Skogsindustrierna in till ett tiotal olika arrangemang. Bild: Skogsindustrierna

Samtliga arrangemang äger rum på Gotlands konstmuseum, S:t Hansgatan 21 i Visby.  

Seminarieprogram 

Tisdagen 25 juni


Onsdagen 26 juni

Mer information
Vid frågor om arrangemangen eller förfrågningar om intervjuer med Skogsindustiernas företrädare finns kontaktuppgifter nedan. 

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Skogsindustrierna företräder företag inom massa-, pappers- och den trämekaniska industrin. Med siktet inställt på att driva tillväxt i världens bioekonomi är vår uppgift att stärka företagens konkurrenskraft och verka för en ökad användning av skogsbaserade produkter. I verksamheten ingår Svenskt Trä och sekretariatet för BioInnovation.

Följ Skogsindustrierna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Skogsindustrierna

EU:s klimatkommissionär i Sverige för samtal om skogens klimatnytta11.6.2024 17:37:48 CEST | Pressmeddelande

Skogens olika nyttor för den gröna omställningen var ämnet när EU-kommissionens klimatkommissionär Wopke Hoekstra under tisdagen besökte svenskt skogsbruk. Tillsammans med klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari, Skogsindustriernas vd Viveka Beckeman och företrädare för miljö- respektive skogsägarrörelsen diskuterades bland annat hur den svenska skogsindustrin kan bidra till EU:s klimatmål.

Ny europeisk undersökning: Stor oro för ekonomi och klimat - låg kunskap om Europas skogar6.5.2024 07:58:59 CEST | Pressmeddelande

Den egna ekonomin följt av klimatförändringar är de enskilt viktigaste frågorna för européer. En majoritet tycker att det är mycket viktigt att ersätta fossila med biobaserade produkter för att möta de globala hållbarhetsmålen. Mest positiv till dessa produkters klimatnytta är man i Sverige. Det visar en ny stor europeisk undersökning genomförd på uppdrag av Skogsindustrierna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye