Vänsterpartiet Malmö

Låt ungas röster höras!

Dela

Vänsterpartiet vill att ungas röster ska höras. Därför vill vi utreda hur ungdomsdialoggrupper kan återinföras i Malmös olika områden! 

Anfal Mahdi (V) oppositionsråd. Foto: Emmalisa Pauly
Anfal Mahdi (V) oppositionsråd. Foto: Emmalisa Pauly

"Vi tycker att barn och unga har rätt att höras i frågor som rör dem, ett sätt att göra det är just genom ungdomsdialoggrupper", säger Anfal Mahdi (V), oppositionsråd och den som lämnar in motionen. 

Staden har tidigare haft så kallade ungdomsdialoggrupper i Malmös olika stadsdelar. Där fick barn och unga en möjlighet att träffa stadens politiker och andra lokala aktörer. Syftet var att öka dialog och ge unga en chans att lyfta frågor som berörde dem i sina områden. Ungdomsdialoggrupperna avvecklades när Malmö stad gjorde en större omorganisation år 2015 och stadsdelsnämnderna upphörde.

"Dialoggrupper mellan stadens politiker, ungdomar och andra aktörer i Malmö stad är helt enkelt ett aktivt sätt att ge ungdomar mer inflytande. Barn och unga som bor i områden i Malmö där delaktigheten inom politiken inte är så hög kommer att ges möjlighet att ta en aktiv del i Malmös politik och områdesutveckling. Dialoggrupperna är också ett sätt för politiker att få en respons på hur unga uppfattar politik som berör dem", avslutar Anfal Mahdi.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye