Skogsstyrelsen

Skogsstyrelsen varslar 97 anställda om uppsägning

Dela

Skogsstyrelsen har idag varslat 97 anställda om uppsägning. Anledningen är att myndighetens anslag minskat med 80 miljoner motsvarande 15 procent de senaste tre åren. Myndigheten har i dag knappt 800 anställda.

Foto: Camilla Zilo (Bilden får användas fritt i samband med rapportering om den här nyheten.)
Foto: Camilla Zilo (Bilden får användas fritt i samband med rapportering om den här nyheten.)

– Det har gjorts stora insatser under flera år för att minska kostnaderna. Som vi aviserade tidigare i våras så räcker inte det utan vi behöver minska vår personalstyrka, säger generaldirektör Herman Sundqvist.

Efter de senaste årens besparingsarbete återstår för myndigheten att minska budgeten för 2025 med uppemot 35 miljoner. Med hänsyn till uppsägningstider och möjligheten att få genomslag för neddragningarna under nästa år, behöver varslet i nuläget omfatta 97 personer.

Skogsstyrelsens myndighetsanslag har på tre år minskat med cirka 80 miljoner kronor eller 15 procent. Detta samtidigt som inflationen är hög och många olika kostnader ökar. Under 2025 avslutas dessutom viss tidsbegränsad externfinansierad verksamhet och det finns också ett generellt sparbeting.

Skogsstyrelsen har kontor i samtliga län och varslen berör medarbetare över hela landet.

– Exakt vilka konsekvenser detta får för verksamheten, till exempel för vår möjlighet att bedriva tillsyn av skogsbruket men också ge råd och stöd till skogsägare, får vi återkomma till. Men klart är att det kommer krävas mycket hårda prioriteringar bland våra uppgifter och uppdrag nästa år med de förutsättningar som gäller nu, säger Herman Sundqvist.

Arbetet med att minimera antalet uppsägningar pågår parallellt, till exempel med omplaceringar, effektiviseringar och besparingar.

Mer information:

Skogsstyrelsens presstjänst: 036-35 94 91, presstjanst@skogsstyrelsen.se
Vår presstjänst är tillgänglig vardagar kl. 8.00–16.30

Följ Skogsstyrelsen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Skogsstyrelsen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye