Installatörsföretagen

Saira Alladin ny vd för Installatörsföretagen

Dela

Bransch- och arbetgivarorganisationen Installatörsföretagen har utsett Saira Alladin till ny vd. Hon kommer närmast från rollen som Vice President Asset Management på Ellevio och tillträder som vd för Installatörsföretagen den 1 oktober 2024.

Saira Alladin tillträder som vd för Installatörsföretagen den 1 oktober 2024. Foto: David Lagerlöf
Saira Alladin tillträder som vd för Installatörsföretagen den 1 oktober 2024. Foto: David Lagerlöf

Saira Alladin inledde sin karriär som elektriker och har jobbat inom området i 25 år, både som teknisk specialist och chef på bland annat Vattenfall och nu senast hos Ellevio. Hon har jobbat för en mer jämställd arbetsplats i sina organisationer vilket har gett synliga resultat. År 2018 blev hon utnämnd till Årets Kraftkvinna för sina insatser och 2019 till Årets kvinnliga förebild.

– Precis som vår bransch så har Saira Alladin en gedigen bakgrund och kompetens samtidigt som hon har framtiden för sig. Vi är väldigt glada att få välkomna Saira som vår nästa vd, och vi är säkra på att hon är rätt person att leda organisationen och branschen in i framtiden, säger Installatörsföretagens ordförande Johnny Petré.

Som vd för Installatörsföretagen kommer Saira Alladin att företräda 4 000 medlemsföretag med 60 000 medarbetare som installerar, optimerar och kontrollerar värme, ventilation, vatten, el- och teleteknik. Ett viktigt uppdrag som hon ser fram emot.

– Installatörsföretagens medlemmar gör den gröna omställningen möjlig för såväl hushåll som industri och transport genom fortsatt elektrifiering och en allt effektivare energianvändning tack vare smarta installationer. Det känns otroligt spännande att få kliva in i rollen som vd, driva på den här resan, stötta företagen och samtidigt se till att vi har branschanpassade kollektivavtal, säger Saira Alladin.

Den 1 oktober tillträder Saira Alladin som vd på Installatörsföretagen. Hon efterträder Ola Månsson som beslutat sig för att gå i pension efter att framgångsrikt ha lett arbetet med att utveckla Installatörsföretagen från samgåendet mellan EIO och VVS Företagen.

Nyckelord

Kontakter

Installatörsföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för installationsbranschen och en del av Svenskt Näringsliv. Vi representerar 4 000 medlemsföretag med närmare 60 000 medarbetare som installerar, optimerar och kontrollerar värme, ventilation, vatten, el- och teleteknik. Vi finns i våra medlemsföretags vardag och jobbar för deras framtid. Hos oss samlas företag som steg för steg gör världen mer hållbar genom elektrifiering, energieffektivisering och smarta installationer. Det är vi som gör energi- och klimatomställningen möjlig.

Följ Installatörsföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Installatörsföretagen

Ny rapport: Byggkrisen kräver att regeringen renoverar AB Sverige27.6.2024 13:20:48 CEST | Pressmeddelande

Bygg- och installationssektorn lider av minskat bostadsbyggande, konkurser och uppsägningar. I höstens budget måste regeringen sjösätta ett kraftfullt renoveringspaket av AB Sverige för att säkra jobben och samtidigt ta ett stort steg mot att uppfylla klimatmålen. Främst handlar insatserna om att energieffektivisera det ålderstigna fastighetsbeståndet, det slår Installatörsföretagen fast i en ny rapport.

Narkotikadom möjliggör fortsatt arbete mot droger på arbetsplatser19.6.2024 13:56:48 CEST | Pressmeddelande

I dag kom domen i målet där fackförbundet Byggnads stämt Assemblin och Installatörsföretagen för att en medarbetare som testat positivt för cannabis fått gå hem utan lön i väntan på att han kunde visa upp ett negativt drogtest. Arbetsdomstolen ger Installatörsföretagen och Assemblin rätt, vilket bekräftar den vedertagna processen för att upptäcka droganvändning på arbetsplatser.

Installatörsföretagen inleder samarbete med fyra universitet29.5.2024 13:06:36 CEST | Pressmeddelande

Ett nytt samarbete mellan installationsbranschen och akademin ska resultera i korta och behovsanpassade kurser inom hållbar utveckling och fastighetsautomation, med start i januari 2025. Samarbetet mellan Installatörsföretagen, Karlstad universitet, Chalmers tekniska högskola, Luleå tekniska universitet och Örebro universitet ska stärka företags och individers förmåga att arbeta med den hållbara omställningen och optimera användningen av energi.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye