Svenska Bowlingförbundet

Alvin Kvarnström 3:a i Brunswick Madrid Challenge

Dela

Den senaste veckan har det spelats Europatour-tävling i Madrid, då den den nionde Brunswick Madrid Challenge spelades. Ett antal svenska spelare hade tagit sig till den spanska huvudstaden, och dessutom var det många som spelade bra. Hela sex svenskar tog sig till finalspelet och bäst gick det för AIK's Alvin Kvarnström som tog sig hela vägen till finalstegen och slutade till sist 3:a. Vann gjorde spanjoren Jesus Briceno

– Jag hade en bra "feeling" inför finalspelet, säger Alvin Kvarnström

Topp 3 i Brunswick Madrid Challenge

Det var hela 9 svenska spelare som tagit sig till Spanien och Madrid för att spela helgens europatour tävling där och redan i första serien i kvalet så visade Alvin Kvarnström att han skulle bli att räkna med i tävlingen. 11 raka strike och 299 blev det i kvalets inledning, och till slut strikade Alvin ihop 1445 och blev 4 i kvalet, strax före Tobias Hogdin som fick ihop 1440. Även William Svensson, Kevin Melin, Oliver Dahlgren och Pontus Falkhäll gick vidare till Finalspelet.
– Det var skönt att ha en by till tredje finalsteget. Jag spelade in mig redan i första starten i kvalet, vilket jag verkligen inte trodde skulle hända, säger en nöjd Alvin Kvarnström

Finalspelet spelades sedan i 5 olika steg, där topp 16 i kvalet fick stå över första steget och topp 8 fick stå över både steg 1 och 2. I finalsteg 1 föll Pontus Falkhäll ur tävlingen. I finalsteg 2 lyckades både Oliver Dahlgren och Kevin Melin ta sig vidare till topp 18, innan det var dags för Alvin, Tobias och William att kliva in i tävlingen igen.

Och spännande blev det i finalsteg 3. Oliver Dahlgren storspelade med 949och tog sig klart vidare i en runda med många höga siffror, medan det var på håret för Alvin Kvarnström. Alvin fick ihop 896 på de fyra serierna, vilket gav honom en 8:e plats i steget, precis vad som behövdes för att gå vidare. Närmast utanför blev William Svensson som fick ihop 892 och alltså missade avancemang med ynka 4 poäng. Även Kevin Melin och Tobias Hogdin stannade här.

I finalsteg 4 så togs poängen från steg 3 med när ytterligare 4 serier spelades för att avgöra vilka tre spelare som skulle göra upp i finalstegen. Och återigen blev det precis på håret för Alvin Kvarnström, som ökade takten ytterligare och slog 953, vilket gav 1849 totalt. Fjolårssegraren Ben Robinson från England landade på 1848, vilket innebar att Alvin klarade sig vidare med 1 poängs marginal och fick starta som trea på stegen. Oliver Dahlgren tappade farten lite de sista två serierna och slutade till sist på en fin 7:e plats.

– Jag kände mig bekväm redan från start, med tanke på hur jag kvalade och hade en rätt bra "feeling" inför finalspelet, och försökte bara fokusera på mitt och en ruta i taget, förklarar Alvin Kvarnström

När det var dags för stegfinal så fick Alvin Kvarnström möta hemmaspelaren Jesus Briceno, och då var det roliga slut för Alvin den här gången. Jesus slog 237 mot Alvins 205 och svensken slutade därmed 3:a i årets tävling och fick ta med sig fina 2000 Euro hem.

– Det känns absolut bra med placeringen. Visst känns det lite surt just nu, men jag kommer absolut vara nöjd med det snart, avslutar en nöjd Alvin Kvarnström.

Finalen blev sedan en spännande historia där Jesus Briceno till slut kunde slå tillbaka fransosen Mike Bartaire med 245 mot 237.