Gastronomiska höjdpunkter i kurorten Binz
Gastronomin i den lilla kurorten Binz har utvecklats positivt de senaste åren och utmärker sig idag genom en stor mångfald. Här innebär ”dricka brunn” inte bara hälsosamt vatten utan även spa, god mat och vacker arkitektur. Binz ligger längst österut på ön Rügen i norra Tyskland, med utsikt över Östersjön.
- Den höga produktkvaliteten, ett omfattande vinutbud och en extremt vänlig och tillmötesgående service är avgörande för kvaliteten på restaurangerna, menar Frank Soßnowski, ordföranden för Rügen Produkte Verein. Många av restaurangerna har dessutom engagerat sig för den regionala härkomsten av sina produkter. Utvecklingen mot flera gourmetrestauranger har skett först efter enandet av Tyskland, sade Soßnowski. Tidigare handlade det mer om att kunna mätta alla gäster.
Under DDR-tiden kunde restaurangerna inte få tag på till exempel citron så de behövde hitta ett alternativ. Det syrliga havtornet växer vilt och rikligt i dessa delar av Tyskland och fick bli ett substitut till citronen, vilket märks i många rätter och drycker.
En fast plats i gastronomiscenen har restaurangen "Freustil", som drivs av stjärnkocken Ralf Haug. Redan 2009 erhöll han sin första Michelin-stjärna. En avslappnad atmosfär, diskret loungemusik i bakgrunden och därtill vänlig och personlig service har blivit kännetecken för Ralf Haugs fräscha och kreativa kök, är omdömena om "Freustil, som ligger i Hotel Vier Jahreszeiten. På menyerna finns även spännande vegetariska rätter.
I december 2022 öppnade restaurangen "Clara + Jo". Den ligger i det historiska Kleinbahnhofgebäude Binz, vid smalspårsjärnvägen "Rasender Roland", som kör sitt kulturminnesmärkta ångtåg mellan de 14 stationerna på ön sedan 1895. Namnet på restaurangen kommer från konstnärerna Clara Schumann och Johannes Brahms, som delade kärleken till både ön Rügen och god mat. Förutom rätter från den nordtyska hembygden med regionala och säsongsbetonade ingredienser från producenter på ön Rügen erbjuds från september till april de blå onsdagarna "Blauer Mittwoch" med musik, litteratur, komedi och dans.
Direkt vid Binzer Kurplatz ligger Travel Charme Kurhaus Binz, det mest traditionella hotellet och restaurangen i kurorten. Det mångsidiga utbudet av utsökta rätter i elegant miljö sträcker sig från delikata huvudrätter à la carte till varierande buffévarianter och lätta kvällssnacks. Därtill finns en imponerande utsikt över Östersjön från "Binz balkong". Vid fint väder serveras tårtor och bakverk från det egna patisseriet även utomhus på Kurhausterrassen.
Vid strandpromenaden ligger restaurangen "Strandhalle". Före enandet av landet var detta en restaurang för semesterfirare från DDR, men nu har köksmästaren Toni Münsterteicher gjort det pommerska köket mer än salongsfähigt. ”Finkulturell kök, stora portioner till små priser" är mottot för köksmästaren med den omisskännliga snurrmustaschen. Strandhallen var ursprungligen en träbyggnad i skandinavisk stil, med stora fönster och snickarglädje. Än idag är träkonstruktionen med dekorerade stag synlig inuti huset.
Restaurang Villa Salve återöppnade redan 1993 i modernt vitt, och inuti speglar sig elegansen och stilen från slutet av 1800-talet med baldakintak och florala ornament samt guldförgyllda vägglampor och jugendmålningar. Specialiteterna på menyn är färsk fisk, mörat viltkött från lokala jägare samt ost och mejeriprodukter från lokala leverantörer. Villa Salve är med sin spännande historia dessutom en del av den virituella vandringsturen ”Binzer Villen-Rundgang”, där klassiska villor i staden kan beses med hjälp av en smartphone och QR-koder.
Nyckelord
Kontakter
Matthias HoffmannProjektledare marknadsföring och pressTyska Turistbyrån
matthias.hoffmann@germany.travelBilder
Dokument
Länkar
Tyskland - Det vänliga semesterlandet
På uppdrag av den tyska regeringen har Tyska Turistbyråns huvudkontor (DZT - Deutsche Zentrale für Tourismus e.V.) arbetat i mer än femtio år för att sprida budskapet om reselandet Tyskland till den övriga världen. Tyskland är känt för sin turistiska mångfald över hela världen vilket har gjort uttrycket reselandet Tyskland till ett av de mest välkända varumärkena. Läs mer på www.germany.travel
Följ Tyska Turistbyrån
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från Tyska Turistbyrån
Golf i norra Tyskland förlänger säsongen25.7.2024 06:30:00 CEST | Pressmeddelande
De 17 golfbanorna i delstaten Mecklenburg-Vorpommern i norra Tyskland har under de senaste åren blivit mer attraktiva för spelare från Skandinavien. Fördelen med banorna är bland annat att de är skapade i harmoni med naturen och mycket moderna. Dessutom erbjuder landet många andra aktiviteter vid sidan om golfbanan, så att till exempel barn inte blir uttråkade under en golfsemester.
Festival med strandbad och arkitektur i Usedom25.7.2024 06:00:00 CEST | Pressmeddelande
Kurorten Ahlbeck står i centrum när de tyska badorterna Ahlbeck, Heringsdorf och Bansin firar sin historiska badarkitektur med stort program från den 8 till 15 september 2024. På kvällarna kommer den stora piren med sin historiska byggnad och restaurangen Ahlbecker Hof att lysas upp med rörliga bilder. Den 280 meter långa Ahlbecker-piren är Tysklands äldsta pir och ett känt landmärke.
Schwedenfest i Wismar visar på tradition och gemenskap24.7.2024 11:10:49 CEST | Pressmeddelande
Vänskapen med Sverige står i centrum för den 23:e Schwedenfest i Wismar, som pågår mellan den 15 och 18 augusti 2024. I år är det också premiär för en ny festöl med svensk form.
Schwerin slott blir UNESCO-världsarv24.7.2024 10:23:02 CEST | Pressmeddelande
Med spänning blickar delstatshuvudstaden Schwerin de kommande veckorna mot Indiens huvudstad New Delhi. Där hålls den 46:e sessionen för UNESCO:s världsarvskommitté från den 21 till 31 juli. En av många punkter på dagordningen är huruvida Schwerins slott med sina tillhörande residensenshus ska erkännas som ett UNESCO-världsarv.
Hemliga tavernor i Franken och andra kulinariska guldkorn i Tyskland15.5.2024 06:00:00 CEST | Pressmeddelande
Förr i tiden tömde man lador, vardagsrum eller till och med privata sovrum för att under en begränsad tid servera gästerna sina egna viner och genuin husmanskost. Idag är vinområdenas sk ”Heckenwirtschaften” en säsongsbetonad höjdpunkt för alla som gillar genuina upplevelser. Det bayerska vinområdet Franken bjuder på lysande exempel, just när det kommer till Heckenwirtschaften.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum