Expressen

Ludvig Åberg är Årets skåning

Dela

Golfspelaren Ludvig Åberg får utnämningen Årets skåning 2024 av Stiftelsen Skåneländska Flaggans Dag och Kvällsposten.

Sven Lindwall/Kvällsposten. Bilden får användas fritt i samband med rapportering om Årets skåning.
Sven Lindwall/Kvällsposten. Bilden får användas fritt i samband med rapportering om Årets skåning.

Ludvig Åberg föddes 1999 i Eslöv och debuterade som proffs redan som 23-åring. Han har varit med och vunnit Ryder Cup och kommit tvåa i US Masters. Under sommaren tävlade han för Sverige på OS i Paris, där han gick för medalj in i det sista men slutade som 18:e. Ludvig Åbergs snabba karriär i kombination med självförtroende och ödmjukhet har gjort honom till favorit, både i golfvärlden och utanför den.

Kvällspostens läsare och de som följer Stiftelsen Skåneländska Flaggans Dag har röstat fram vinnaren.
– Jag har fått en otroligt fin bild av idrottsmannen och människan Ludvig Åberg. Han är omtänksam och engagerad i sin omgivning, det är uppenbart i läsarnas motiveringar, säger Maria Rydhagen, nyhetsredaktör på Kvällsposten, Expressens edition i Sydsverige.

Årets skåning-utmärkelsen har delats ut av Stiftelsen Skåneländska Flaggans Dag sedan 1967, de senaste 14 åren i samarbete med Kvällsposten. Tina Nordström (2002), Farah Abadi (2022) och Björn Ranelid (2023) är några av de tidigare vinnarna.

Årets skåning får en egen skånsk flagga och ett diplom, skapat av konstnären Harriet Ståhlberg. Ludvig Åberg hyllas på söndag den 11 augusti under Malmöfestivalen. Senare i höst kommer ett porträtt av Ludvig Åberg att hängas upp i Malmö Airports ankomsthall.
– Han har satt Eslöv och Skåne på kartan genom enastående insatser på golfbanan och är en förebild för unga inom golfen. Han kan även ta motgångar med ett leende, säger Åsa Hansson, ordförande i Stiftelsen Skåneländska Flaggans Dag.

Nyckelord

Kontakter

Maria Rydhagen, redaktör på Kvällsposten, maria.rydhagen@kvp.se

Om oss

Expressen är ett ledande mediehus med redaktioner i Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi rapporterar dygnet runt i sajt, app och sociala medier. Expressen ger också ut en daglig nyhetstidning och en lång rad livsstilsmagasin.

Expressen

Gjörwellsgatan 30

Stockholm

www.expressen.se

Följ Expressen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Expressen

Expressen storsatsar på allsvenskan7.8.2024 10:00:00 CEST | Pressmeddelande

Det är stekhett i båda ändar av den allsvenska tabellen och inför hösten satsar klubbarna stenhårt för att ta ytterligare kliv. Detsamma gäller Expressen, som nu lägger i en extra växel i den allsvenska bevakningen genom ett samarbete med analysföretaget Playmaker AI. – Intresset för allsvenskan bara ökar, och för att kunna erbjuda det där lilla extra gäller det att hela tiden ligga i framkant, och det kan vi göra i och med det här samarbetet, säger Expressens strategiska sportchef Pontus Weinemo.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye