Växjö kommun

150-årsjubileum av järnvägen i Växjö firas med ångtåg och tidsenlig underhållning

Dela

I år är det 150 år sedan järnvägen kom till kommunerna Växjö, Lessebo, Nybro, Kalmar, Karlskrona och Emmaboda. För att fira detta kommer ett äkta ångtåg att trafikera rutterna mellan Växjö och Kalmar samt Växjö och Karlskrona den 10 och 11 augusti.

Plats: Växjö station
Tid: lördag 10 augusti klockan 8.45-09.15 samt söndag 11 augusti klockan 15.00-15.30


I samband med att järnvägen fyller 150 år i kommunerna Växjö, Lessebo, Nybro, Kalmar, Karlskrona och Emmaboda, kommer ett ångtåg att trafikera rutterna mellan Växjö och Kalmar samt Växjö och Karlskrona den 10 och 11 augusti. Biljetterna till dessa ångtågsturer är redan slutsålda, men allmänheten är varmt välkommen att närvara vid avresan eller ankomsten av ångtåget vid Växjö station.

På lördag morgon innan avgång samt söndag eftermiddag innan ankomst i Växjö, kommer skådespelare från Dramaterna att uppträda på perrongen i historiska kläder. Därtill kommer Växjöskolornas Musikkår att framföra en kort musikrepertoar och spela en fanfar för att hedra tillfället.

Evenemanget arrangeras av kommunerna Växjö, Lessebo, Nybro, Kalmar, Karlskrona och Emmaboda i samarbete med Nässjö järnvägsmuseum.


För mer information och intervju:
David Geidenmark, konstassistent, 076-186 86 75

Kontakter

Om oss

I Växjö kommun värnar medarbetarna om varandra och om invånarna, företagarna och besökarna. Tillsammans bygger vi alla en levnadsvänlig, hållbar plats där du kan vara dig själv. Kommunen erbjuder en mix av tätort och landsbygd, sport och kultur, puls och vila. Här finns ett spännande näringsliv och ett modernt universitet. Naturen finns alltid nära och lockar till både vila och äventyr.

Följ Växjö kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Växjö kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye