Arenagruppen

Varför slutar demokratin när vi går till jobbet?

Dela

Idag släpps boken Vi kan styra oss själva – En bok om ekonomisk demokrati av Patrik Witkowsky.

Ny bok om ekonomisk demokrati.
Ny bok om ekonomisk demokrati.

Varför slutar demokratin när vi går till jobbet? Det frågar Patrik Witkowsky, dokumentärfilmare och grundare av Centrum för personalägande, i sin nya bok, Vi kan styra oss själva – En bok om ekonomisk demokrati

Witkowsky utforskar hur vi kan göra arbetsplatser mer demokratiska. Trots Sveriges tradition av jämlikhet har idén om att låta anställda äga och styra sina företag aldrig riktigt fått fäste. Han argumenterar för att det är dags att förändra detta och ger internationella exempel på hur det kan fungera.

Vi kan styra oss själva beskriver hur både individer och samhället kan vinna på att ge fler människor större inflytande på jobbet.

För mer information, recensionsexemplar eller intervjuförfrågningar, vänligen kontakta:

Jenny Andreasson
jenny.andreasson@arenagruppen.se 
070-2737920

Boken ges ut av tankesmedjan Arena Idé och bokförlaget Atlas.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om Arenagruppen

Arenagruppen verkar för oberoende och progressiv opinionsbildning.

I Arenagruppen ingår tankesmedjan Arena Idé, Arena skolinformation, kommunikationsbyrån Arena Opinion, webbtidningen Dagens Arena, samt bokförlagen Atlas och Premiss.

Följ Arenagruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Arenagruppen

Livet som pågår här – ny bok om hur klimatomställningen kan bli rättvis29.5.2024 10:12:10 CEST | Pressmeddelande

Måste vi sluta äta köttbullar? Och vem ska ställa bilen? Personer som bor på landsbygden och på mindre orter utmålas ofta som motståndare till klimatomställningen. Men Lisa Pelling och Marika Palmér Rivera ville istället lyssna och ta reda på inställningen hos människor bortom dessa föreställningar. Resultatet blev boken Livet som pågår här – samtal om klimatet och omställningen.

Aida Badeli blir ny rektor för Arenaakademin15.5.2024 07:30:00 CEST | Pressmeddelande

För nionde året samlas unga progressiva opinionsbildare i den politiska spetsutbildningen Arenaakademin. Bakom utbildningen står tankesmedjan Arena Idé och nytt för 2024 är att Aida Badeli tar över som rektor. Badeli har en lång bakgrund som ung opinionsbildare, bland annat som språkrör för Grön Ungdom under fyra år. Hon har också arbetat som politisk sakkunnig i Europaparlamentet för Miljöpartiet samt var initiativtagare till politikens #metoo-upprop.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye