Lidl Sverige

Ny flergångskasse från Lidl Sverige designad av studenten Agnes Wirf

Dela

Nu lanserar Lidl Sverige en ny flergångskasse designad av Agnes Wirf, vinnaren av Lidl Sveriges tävling för designstudenter som hölls förra hösten. Kassen har säljstart vecka 34. 

Under förra hösten bjöd Lidl Sverige in studenter från flertalet designskolor runt om i Sverige till att delta i en tävling där vinsten var att få sitt motiv tryckt på en helt ny flergångskasse samt gratis mat i ett år. En jury utsåg 22-åriga Agnes Wirf från Lund till vinnare. 

-När Lidl ringde och sa att jag hade vunnit tävlingen trodde jag först inte att det var sant, så det känns lite overkligt men väldigt roligt att nu hålla den i handen. Lidl har under processen haft både känsla och förståelse för designen, och jag är väldigt glad och stolt över slutresultatet! Jag är förväntansfull och hoppas se den ute på stan. Det känns stort, säger Agnes Wirf.

Agnes Wirf har med sitt vinnande bidrag inte bara fått sitt motiv tryckt på Lidl Sveriges nya flergångskassar utan har dessutom vunnit mat i ett år till ett värde av 52 000 kr. Agnes Wirf är en lovande designstudent som till hösten börjar läsa inredningsarkitektur och möbeldesign på Konstfack i Stockholm. Hennes design är inspirerad av Lidls varudisplay och inkluderar stiliserade versioner av hennes och familjens favoritprodukter från Lidl.

-Vi tror att våra kunder kommer att uppskatta den unika designen och samtidigt bidra till en mer hållbar shoppingupplevelse. Lidl Sverige fortsätter att sträva efter att erbjuda kvalitetsprodukter till rimliga priser och vi är stolta över att kunna lyfta unga talanger inom design. Vi ser fram emot att se Agnes Wirfs kasse ute på stan och i våra butiker, säger Robert Stekovic, inköps- och marknadsdirektör Lidl Sverige.

Den nya kassen kommer att finnas tillgänglig i samtliga Lidl-butiker runt om i Sverige från vecka 34 och kommer att kosta 6,90 kr. Kassen är tillverkad av non-woven och kommer i storleken 52x40x15 cm.

Kontakter

Bilder

Om oss

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 204 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Boden i norr. Sammanlagt arbetar drygt 5000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Barkarbystaden i Järfälla kommun och vi har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

Lidl bygger nytt på attraktiv handelsplats i Strömstad29.8.2024 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

I höst byggs Lidls första svenska metropolbutik i Strömstad. Konceptet med parkering på markplan och försäljningsyta ovanför är väletablerad i Europa och är ett effektivt sätt att nyttja mindre ytor. – Tack vare en flexibel konstruktion finns möjlighet att bygga i flera våningsplan som också genererar yta till parkering för våra kunder, säger Christoffer Wennergren, fastighetschef på Lidl.

Nu säljer Lidl Sverige frukter och grönsaker som vuxit upp till toner av klassisk musik22.8.2024 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Växer grönsaker bättre till toner av klassisk musik? Ja, en del forskningsstudier tyder på det. För att utforska musikens påverkan på frukt och grönt – och i en strävan att erbjuda kunderna det allra bästa – har Lidl Sverige installerat ljudsystem som täcker mer än 25 000 kvadratmeter av odlingar runt om i Sverige. Där växer frukter och grönsaker nu upp till toner från Kungliga Filharmoniska Orkestern.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye