TechSverige

TechSverige förstärker – runt om i landet

Dela

Bransch- och arbetsgivarorganisationen TechSverige fortsätter att vässa verksamheten och utveckla en högkvalitativ och branschanpassad arbetsgivarservice. Nu rekryteras rutinerade arbetsrättsjurister och en meriterad hr-chef. De nya medarbetarna kommer att ha närvaro runt om i landet.

De nya arbetsrättsjuristerna är Siri Åhlmans, som blir ansvarig för region väst och Fredrik Strömberg, baserad i Stockholm. Jenny Moberg tillträder en kombinerad roll som HR-chef och arbetsrättsexpert med ansvar för region norr.  

TechSverige är med sina drygt 1 400 medlemsföretag Sveriges största bransch- och arbetsgivarorganisation för it-, telekom- och techföretag, och ett av de större förbunden inom Svenskt Näringsliv. I takt med att branschen växer och utvecklas har TechSveriges styrelse de senaste åren drivit på förbundets utveckling för att långsiktigt öka medlemsnyttan och attraktionskraften för företag inom techsektorn. Ett led i detta arbete är det beslut som styrelsen fattade i oktober om att kliva ur nuvarande samverkan med Almega för att vid årsskiftet 2025 självständigt driva branschens gemensamma frågor och erbjuda branschanpassad arbetsgivarservice.  

Nu gör organisationen flera viktiga rekryteringar för att stärka sin position som den ledande bransch- och arbetsgivarpartnern för it-, telekom- och techföretag i hela landet.  De tre nya rekryteringarna bildar ett vasst team tillsammans med Einar Humlin, förhandlingschef, Karolina Löf, chefsjurist, Lisa Eriksson biträdande förhandlingschef och Maja Khailat Holmberg, arbetsrättsjurist. Ytterligare rekryteringar kommer att göras i närtid. 

– Vi är och ska vara den bästa och självklara partnern för alla it-, telekom- och techföretag som vill växa och utvecklas i Sverige. Med Siri Åhlmans, Fredrik Strömberg och Jenny Moberg förstärker vi nu ytterligare vår förmåga och vårt redan sedan tidigare väldigt starka team. Vi är otroligt glada över vår nya trio, som kommer att tillföra gedigen erfarenhet och kompetens i vår arbetsgivarservice och den dagliga kontakten med medlemsföretagen, säger Åsa Zetterberg, förbundsdirektör på TechSverige. 

Siri Åhlmans kommer från en roll som arbetsrättsjurist och chef för arbetsmarknadsgruppen på Byggföretagen för region väst. Där har hon bland annat ansvarat för arbetsrättslig rådgivning samt för utbildning och information till medlemsföretagen. Hon har också arbetat på advokatbyrå och som HR-jurist på Svenska Spel-koncernen.  

– Det ska bli så roligt att få vara en del av den mycket spännande fasen som TechSverige befinner sig i. Jag ser verkligen fram emot att vara med och bygga upp en riktigt bra arbetsgivarservice och framförallt att lära känna medlemmarna och sätta sig in deras utmaningar och spännande verksamhet, säger Siri Åhlmans. 

Fredrik Strömberg kommer närmast från bransch- och arbetsgivarorganisationen Maskinentreprenörerna där han arbetar som arbetsrättsjurist. Där har han bland annat ansvarat för centrala förhandlingar och omförhandlat kollektivavtalen under avtalsrörelse. Dessförinnan var han arbetsrättsjurist på Byggföretagen.  

– Det ska bli väldigt roligt att börja på TechSverige och lära känna medlemsföretagen och deras verksamheter. Det är en otroligt spännande bransch och jag ser fram emot att få bidra till att göra medlemmarnas vardag enklare. Det är en förmån att få vara med på resan TechSverige gör och bli en del av det kanonlag som Åsa, Einar och Karolina sätter ihop, säger Fredrik Strömberg. 

Jenny Moberg har lång erfarenhet från HR- och arbetsrättsligt arbete inom tjänstesektorn, industrin och som egenföretagare. Hon kommer närmast från Industriarbetsgivarna och har dessförinnan arbetat många år på Almega samt som egenföretagare. 

– Jag ser mycket fram emot att få bidra till att bygga och utveckla såväl den interna som externa verksamheten hos TechSverige. Jag brinner för att göra skillnad och ser fram emot att hjälpa medlemsföretagen med deras arbetsrättsliga utmaningar samtidigt som jag också får delta i arbetet med att bygga en organisation där vi själva är en arbetsgivare i världsklass, säger Jenny Moberg.  

Kontakter

Bilder

Om oss

TechSverige är en medlemsorganisation för alla företag inom techsektorn. Tillsammans med våra medlemmar driver och utvecklar vi marknaden för tech.

Vi är idag cirka 1 400 medlemsföretag som tillsammans har närmare 100 000 medarbetare och är ett av nio samverkande förbund inom Almega.

Följ TechSverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från TechSverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye