Svenska Bowlingförbundet

Teodor Samuelsson tog årets andra seger på Europatouren!

Dela

De svenska framgångarna på årets Europatour fortsätter, då Teodor Samuelsson till slut lyckades ta hem segern i Odense International som avgjordes på söndagen. Det var Teodors andra seger på årets tour, då han i maj även vann i Langen, Tyskland. Och precis som i Langen, så blev Emanuel Jonsson fyra

– Att vinna båda de senaste tävlingarna där jag ställer upp, den känslan är obeskrivlig!, säger en mycket glad Teodor Samuelsson

Både Teodor och Emanuel spelade tillräckligt bra i kvalet för att få stå över första steget i finalspelet. När det  sedan var dags för finalsteg 2, så visade Teodor direkt att han var på gång. 872 på de fyra serierna gav en andra plats, bakom Carl Eklund som slog 885. Emanuel tog sig vidare till finalsteg 3 på sjätteplats med 825

I finalsteg 3 blev det sen lite tuffare för våra svenskar. Emanuel blev återigen sexa, den här gången på 812. Teodor tog sig vidare som sjunde man med 801, med endast 7 poängs maginal till nionde-platsen. Emanuel och Teodor blev de enda svenskar som tog sig vidare till karusellspelet i finalsteg 4.

I finalsteg 4 delades kvarvarande 8 spelare in i 2 olika grupper, där en åkte ur efter varje serie. Både Teodor och Emanuel hamnade i samma grupp, och inledningvis så var det skilda världar för de båda svenskarna. Emanuel slog 235, vilket var högsta slagningen i grupp 2. För Teodors del blev det 203, vilket var samma slagning som Danmarks Niclas Sörensen, vilket betydde roll-off om vem som skulle gå vidare. Där var det Teodor som var starkare när han strikade mot Niclas 9:a.

– Det var lite stirrigt med roll-off, men jag behöll lugnet rätt bra. Jag gillar inte den här oljeprofilen på nyoljat, så jag visste att det skulle bli tufft till en början, men nu fick jag tillfälle att bygga banan som jag ville i en serie så det blev bra, säger Teodor Samuelsson.

Och bra blev det. I serie två ökade Teodor takten och slog 239. Emanuel Jonsson slog 209 och lyckades även han ta sig vidare till tredje serien. Men väl i tredje serien blev det tvärstopp för Emanuel mot en nu storspelande Teodor som vräkte in 269 mot Emanuels 194. Emanuel Jonsson slutar alltså på en fin fjärde plats.

För Teodor blev det finalmatch mot Danmarks Martin Emborg Biltoft, som hade storspelat fram till finalmatchen. Martin slog 267 i första serien, följde upp med 266 i andra serien och 247 i tredje. Så det var upplagt för en tuff final. Och det blev det, men inte med så höga siffror. Till slut landade svensken på 202, vilket räckte mot danskens 179 och segern i årets Odense International gick alltså till Sverige och Teodor Samuelsson.

– Att kunna lösa de sista rutorna i finalen, det var pricken över i:et. Och att ta titlar i två tävlingar i rad som jag ställer upp i, den känslan är obeskrivlig. Men nu gäller det att ladda om, redan imorgon spelar jag i Lucky Larsen i Helsingborg, avslutar en lycklig Teodor Samuelsson.