Kalmar Öland Airport

I dag firar vi tillgänglighet. I hjärtat.

Dela

I dag är det exakt 40 år sedan Kalmar Öland Airports nuvarande flygterminal invigdes. För 10 år sedan firade vi vårt 30-årsjubileum med ett stort kalas, flyguppvisningar, resemässa och mängder av familjeaktiviteter, med runt 20 000 besökare på flygplatsen! I dag är läget för oss och många av Sveriges regionala flygplatser ett helt annat.

Kalmar Öland Airport 2024
Kalmar Öland Airport 2024 Kalmar Öland Airport

Mot den bakgrunden så väljer vi i dag att fira inombords. I hjärtat firar vi vikten av tillgänglighet och allt det som en flygplats innebär för en regions utveckling. Vi firar att vi finns här 24/7 för att ta emot akuta transporter som ambulans-, brand-, polis-, sjöräddning och annat samhällsviktigt flyg. Vi firar att försvarsmakten har en plats till att öva och landa på i oroliga tider. Vi firar att vi har flygskolor som utbildar piloter som kan förse branschen med framtida kompetens. Vi firar att Sveriges mesta inrikesbolag BRA gör det möjligt att resa på en timme mellan Kalmar och Stockholm och vidare inom Sverige och Norden. Vi firar att vi under sommarhalvåret har en direktlinje med Air Dolomiti till Frankfurt, en linje som öppnar upp världen för oss och oss för världen. Vi firar att Ving och TUI ser till att vi lokalbor kan ta oss enkelt till värme och välbehövlig avkoppling under hela året. Vi firar att flygets omställning kommit så långt och att Kalmar Öland Airport ligger i absolut framkant i den omställningen. Vi firar att alla i dag kan välja att flyga på biobränsle, vilket reducerar det fossila avtrycket med ca. 80%. Vi firar att flyget, genom användning av olika tekniker och bränslen sannolikt om bara några år kommer att vara ett av de mest klimatsmarta transportmedlen. Vi firar alla våra duktiga medarbetare som oavsett dag, tid och omständigheter sätter säkerheten först och som gör allt de kan för att ge våra resenärer en riktigt bra upplevelse. Och sist, men absolut inte minst, så firar vi med alla er som väljer att flyga från Kalmar Öland Airport. Länge leve 40-åringen! 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Jubileumsbild 2014
Jubileumsbild 2014
Ladda ned bild
Kalmar Öland Airport 2024
Kalmar Öland Airport 2024
Kalmar Öland Airport
Ladda ned bild

Om oss

Välkommen till vida världen - now boarding från Kalmar Öland Airport

Kalmar Öland Airport AB är ett samägt bolag mellan Kalmar Kommun och Region Kalmar Län, som i samverkan med kommunerna och näringslivet i Kalmarregionen ska utveckla, driva och förvalta Kalmar flygplats. Bolaget ska tillvarata och utveckla tillgängliga och framtida flygkommunikationer mellan Kalmarregionen och andra delar av Sverige samt övriga världen.

Kalmar Öland Airport arbetar proaktivt med omställningen mot fossilfrihet, dels i den egna verksamheten dels genom iblandning av bioflygbränsle i flygtrafiken från Kalmar. I sin framtidsvision 2030 siktar Kalmar Öland Airport på att fortsatt och tillsammans med andra aktörer, gå i bräschen för omställningen till ett hållbart flyg, med målet om fossilfri linjetrafik 2030.  

Följ Kalmar Öland Airport

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kalmar Öland Airport

Reseboom för chartern från Kalmar26.1.2023 13:53:33 CET | Pressmeddelande

Resfebern är ett faktum bland svenskarna och Kalmarborna är inget undantag. Försäljningen från Kalmar Öland Airport har ökat med 143 procent jämfört med månaden innan. Den senaste månaden har även fler resor sålts jämfört med motsvarande period 2020 och beläggningen är nu nästan uppe på samma nivåer som innan pandemin. Sportlovsresorna är nästan slutsålda och inför påsken bokas resorna i snabb takt. En sommarnyhet är Kroatien som är tillbaka i programmet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye