Johanna Flanke ny stiftelserektor för Folkuniversitetet, Region väst

Dela

Johanna Flanke tillträder i dag 16 september tjänsten som stiftelserektor och vd för Folkuniversitetet, Region väst.

Johanna Flanke
– Folkuniversitetet är en viktig beståndsdel i ett hållbart, demokratiskt och kunskapsdrivet Sverige, säger Johanna Flanke, ny stiftelserektor för Folkuniversitetet, Region väst Karl Nordlund

Johanna Flanke har lång erfarenhet av ledande roller, bland annat på Volvo, Rise och senast som generalsekreterare och vd för Sveriges HR-förening.

Den röda tråden i hennes tidigare yrkesliv är utveckling med fokus på människor, arbete, lärande och samhälle, ofta i sammanhang där akademin är närvarande.

– Att vara med och göra nytta i samhället är en viktig drivkraft och det Folkuniversitetet står för är betydelsefullt i en tid när behovet av att lära och lära om blir viktigare och vi inte längre kan ta demokratin för given, säger Johanna Flanke.

– Folkuniversitetet är helt enkelt en viktig beståndsdel i ett hållbart, demokratiskt och kunskapsdrivet Sverige, fortsätter hon.

– Med Johanna Flanke får vi en ledare med lång chefserfarenhet och ett brett nätverk inom både akademi och näringsliv. Hon har också goda erfarenheter av att vara talesperson och bedriva påverkansarbete, säger Martin Bergö, styrelseordförande för Folkuniversitetet, Region väst och prorektor vid Karolinska institutet.

Johanna Flanke efterträder Stig-Olov Blixt som går i pension efter elva år som stiftelserektor för Folkuniversitetet, Region väst.

Kontakter

Folkuniversitetet – kunskap förändrar

Folkuniversitetet är ett studieförbund som bedriver folkbildning och vuxenutbildning över hela landet. Det är bildat av de fem stiftelserna Kursverksamheten vid Stockholms, Uppsala, Göteborgs, Lunds respektive Umeå universitet. Folkuniversitetet är en idéburen organisation, fristående från partipolitiska, religiösa och kommersiella särintressen.

Följ Folkuniversitetet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Folkuniversitetet

Folkuniversitetet och Arbetsförmedlingen startar samverkansprojekt för validering, bildning och motiverande insatser10.9.2024 13:42:06 CEST | Pressmeddelande

Folkuniversitetet och Arbetsförmedlingen har signerat ett samarbetsavtal för att starta ett nytt projekt i Kristianstad. Projektet bygger på validering av generella kompetenser, bildning och motivationshöjande insatser. Syftet är att hjälpa personer som står långt ifrån arbetsmarknaden att närma sig reguljära arbetsmarknadsinsatser och att stärka språket.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye