E-hälsomyndigheten

E-hälsomyndigheten – en allt större myndighet

Dela

I år blir E-hälsomyndigheten 10 år som myndighet – och växer mer än någonsin. 125 personer arbetade på E-hälsomyndigheten när den bildades 2014. Idag är över 400 anställda – och blir allt större.

E-hälsomyndighetens huvudkontor i Kalmar
E-hälsomyndighetens huvudkontor i Kalmar Robert Haecks/E-hälsomyndigheten

Det började som en myndighet för e-recepttjänster för öppenvårdsapotek och vårdgivare. Idag utvecklar E-hälsomyndigheten den nationella digitala infrastrukturen inom hälsa vård och omsorg och förbättrar samt underlättar för hälso- och sjukvården i Sverige.

– För första gången i historien ombildades 2014 ett bolag till en myndighet. Det statliga bolaget Apotekens service blev E-Hälsomyndigheten. Myndigheten hade 129 anställda och baserades i Stockholm, säger Peter Alvinsson, avdelningschef på E-hälsomyndigheten.

I juni 2016 fick myndigheten uppdraget att omlokaliseras till Kalmar och hade 165 anställda.

Av de totalt 80 anställda medarbetare som fick preliminärt erbjudande om befattning med placering i Kalmar valde fyra att tacka ja, tillsammans med ytterligare tio medarbetare som fått placeringsort Kalmar med möjlighet att arbeta på distans. Resterande som erbjudits befattning med placering i Kalmar valde att tacka nej. Samtliga 43 medarbetare som erbjöds befattning med placering i Stockholm tackade ja.

– Det var såklart en utmaning att flytta myndigheten till Kalmar. Men det innebar också många nya arbetstillfällen på orten. Och vi är idag en stor arbetsgivare i Kalmar, säger Peter Alvinsson.

Nu jobbar nära 260 personer på E-hälsomyndigheten i Kalmar, och 150 i Stockholm. Och myndigheten fortsätter att växa. 97 nyanställda har börjat eller ska börja under 2024.

– Vi har många nya och spännande uppdrag från regeringen. Vilket gör att vi växer. Myndigheten har många olika yrkesroller. Allt från systemutvecklare, testspecialister och arkitekter, till administratörer, farmaceutiska utredare, jurister och kundtjänstmedarbetare. Vi ser fram emot ytterligare ett decennium där vi driver utvecklingen av den nationella digitala infrastrukturen inom hälsa, vård och omsorg, säger Peter Alvinsson.

Om E-hälsomyndigheten

E-hälsomyndigheten driver utvecklingen av den nationella digitala infrastrukturen inom hälsa, vård och omsorg. Vi skapar förutsättningar för digitala tjänster och lösningar för privatpersoner och professioner inom hälso- och sjukvård, apotek och socialtjänst. Vi arbetar även för att hälsodata ska bli tillgänglig i hela vårdkedjan, oavsett var i landet patienten får vård.

Antal anställda: 414

Antal anställda i Kalmar: 257

Antal anställda i Stockholm: 150

Anställda som börjat eller ska börja under 2024: 97

Kontakter

Länkar

Om oss

E-hälsomyndigheten skapar möjligheter för digitala tjänster inom hälso- och sjukvård, apotek och socialtjänst. Målet är att rätt information ska finnas tillgänglig i varje vårdsituation. Det ger medarbetare i vården bättre förutsättningar och ökar patientsäkerheten.

Följ E-hälsomyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från E-hälsomyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye