Luleå stift, Svenska kyrkan

190 präster samlas i Luleå

Dela

Den 17–18 september samlas omkring 190 präster från Norrbotten och Västerbotten i Luleå på initiativ av biskop Åsa Nyström. Prästmötet inkluderar inspiration, föreläsningar och samtal. Temat är "Kallade till ett och samma hopp – tillsammans för ett levande församlingsliv".

En procession av präster och ministranter går genom mittgången i en kyrka fylld med människor.
2022 kallade biskopen till diakon- och prästmöten i Tegs kyrka och Luleå domkyrka. Foto: Luleå stift

Bli inte förvånad om du möter en präst i Luleå den 17–18 september! Då samlar nämligen biskop Åsa Nyström drygt 190 präster från hela Luleå stift, både sådana som är i aktiv tjänst och pensionärer.

– Som biskop i Luleå stift är jag glad att få kalla alla präster i Luleå stift till prästmöte för inspiration och samtal. Min bön och förhoppning är att vi ska få tillfälle att fördjupas i vår tro och stärkas i vårt uppdrag som präster i Luleå stift, säger Åsa Nyström.

Prästmötets tema är ”Kallade till ett och samma hopp – tillsammans för ett levande församlingsliv”. Inför dagarna har Luleå stift gett ut en ny antologi, "Livskraft i församlingen". I den har tio medarbetare från församlingar och stiftskansliet delat berättelser om vad som kan göra församlingslivet livskraftigt och hållbart.

Huvudföreläsare är Petra Carlsson Redell, professor i systematisk teologi vid Enskilda högskolan i Stockholm. Hon har reflekterat över hur kyrkan påverkas av en kultur som hela tiden vill ha mer, större och bättre och där missnöjet med det vi har är den motor som driver vår strävan.

– I en tid av oro behöver vi påminna oss om vår kallelse och vår sändning i världen. Vi behöver berätta de goda berättelserna om hur våra församlingar, genom Guds handlande bland oss, kan skapa hopp och leda människor till tro och gemenskap. Vi behöver söka oss till de källor där vi kan hämta kraft och inspiration, säger Åsa Nyström.

Den 8–9 oktober kallar biskopen till diakonmöte, också i Luleå.

BESÖK PRÄSTMÖTET
Välkommen att som reporter besöka prästmötet! Se länk till program nedan. Vänligen kontakta pressekreteraren inför besök.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Följ Luleå stift, Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Luleå stift, Svenska kyrkan

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye