Riksteatern

Riksteaterns konstnärliga ledare Cecilia Suhaid Gustafsson – fortsätter forma Sveriges dansscen

Dela

Cecilia Suhaid Gustafsson får förlängt uppdrag till 2029 som konstnärlig ledare för dans på Riksteatern. Hon blir även en del i SVT:s nya serie ”Klassiska klubben” i höst. 

Under Cecilia Suhaid Gustafssons första år som konstnärlig ledare för dans på Riksteatern har hon möjliggjort för dansarrangörer runt om i Sverige att kunna fortsätta utöka sin repertoar och sin publik. 

– Det känns väldigt roligt att få berätta att Cecilias förordnande som konstnärlig ledare för dans på Riksteatern har förlängts.  Hon har en unik kombination av kunskap om danskonst och praktisk erfarenhet av att arrangera dans. Jag ser med både glädje och nyfikenhet fram mot vad Cecilia kommer att presentera de kommande åren, säger Mia Larsson, danschef på Riksteatern.  

I september får även SVT:s nya program ”Klassiska klubben” premiär där Cecilia Suhaid Gustafsson medverkar. En programidé som lättsamt och initierat tar sig an teater, dans, opera och klassisk musik.  Programmet består av en panel av kunniga kulturprofiler verksamma inom olika områden. Cecilia Suhaid Gustafssons medverkan kommer särskilt att bidra med en fördjupad blick på dans och populärkultur.  

– Jag är väldigt glad att få fortsatt förtroende som konstnärlig ledare för dansrepertoaren. Nu får jag en möjlighet att låta ännu fler ta del av dans både ute i landet genom Riksteatern och i rutan, i och med Sveriges televisions nya satsning Klassiska klubben!, säger Cecilia Suhaid Gustafsson. 

Kontakter

Bilder

Cecilia Suhaid Gustafsson, konstnärlig ledare Dans. Foto: Sören Vilks
Cecilia Suhaid Gustafsson, konstnärlig ledare Dans. Foto: Sören Vilks
Ladda ned bild

Om oss

Riksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst. Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Susanna Dahlberg är vd för Riksteatern.

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Svart humor i succémonolog om att överleva tonåren4.9.2024 11:55:38 CEST | Pressmeddelande

Instructions for a Teenage Armageddon spelade för utsålda hus i London. En drastisk och rapp monolog om Eileen som är tretton år när hennes syster går bort i anorexia. Hur överlever man det kaos som tonåren kan vara? Pjäsen är skriven av den brittiska dramatikern Rosie Day. I regi av Josefin Ankarberg i en svensk översättning och iscensättning. På scen Alexandra Nordberg. Premiär 9 september i Uppsala.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye