Svenska institutet för standarder, SIS

Nya riktlinjer ska göra det lättare att bidra till globala hållbarhetsmål

Dela

Nu blir det lättare för företag och organisationer i både privat och offentlig sektor att bidra till FN:s hållbarhetsmål. I dag lanserar ISO, tillsammans med FN:s utvecklingsprogram UNDP, internationella riktlinjer för att öka takten i arbetet för att uppnå de globala målen för en hållbar utveckling (SDG:s). Riktlinjerna är kostnadsfria.

Bilden föreställer kupade händer som håller i jord

Med bara sex år kvar ökar kraven på att intensifiera ansträngningarna och påskynda arbetet med Agenda 2030 för att uppnå FN:s globala mål för hållbar utveckling. 

De nya riktlinjerna är kostnadsfria och innehåller bland annat praktiska råd som stöttar och möjliggör för alla slags organisationer, oavsett storlek, att integrera hållbar utveckling i sin verksamhet.  

Internationell standardisering bidrar till att lösa globala utmaningar. Riktlinjerna är resultatet av ett samarbete mellan FN:s utvecklingsprogram UNDP och den internationella standardiseringsorganisationen ISO. På kort tid har de standardiserade riktlinjerna tagits fram tillsammans med ett stort antal experter från länder i hela världen.   

– Vi behöver agera nu för att uppnå FN:s globala hållbarhetsmål och jag är oerhört stolt över att internationell standardisering kan bidra med ett så viktigt verktyg, säger Annika Andreasen, vd, Svenska institutet för standarder, SIS. 

Mer information om riktlinjerna finns att läsa här.

Nyckelord

Kontakter

SIS är en del av ISO och CEN som är ett nätverk av experter som arbetar med att skapa internationella standarder. Hos oss kan aktörer ta initiativ till standardisering som främjar Sveriges konkurrenskraft och ger smart och hållbar samhällsutveckling. SIS samverkar med alla delar av det svenska samhället, som till exempel industri, akademi, offentlig sektor och frivilligorganisationer.

SIS projektleder det svenska arbetet med att ta fram standarder. Vi verkar för ökat svenskt inflytande i internationella samarbeten och för att standardisering sprids och tillämpas i Sverige. Vi erbjuder också utbildningar, tjänster och produkter som hjälper våra kunder att utveckla sina verksamheter och skapa samhällsnytta med hjälp av standarder. SIS är utsedd av regeringen som svenskt standardiseringsorgan inom ansvarsområdena för ISO och CEN.

Följ Svenska institutet för standarder, SIS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska institutet för standarder, SIS

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye