Region Kronoberg

Sjukhusen i Ljungby och Växjö klättrar på AT-rankning 2024

Dela

Ljungby och Växjö har gjort framsteg i den senaste AT-rankningen från Sveriges Yngre Läkares Förening (SYLF). Ljungby lasarett har avancerat till plats 8, en stor förbättring från fjolårets 35:e plats, medan lasarettet i Växjö klättrar till plats 11, upp från plats 14 förra året.

Vårdpersonal på Växjö lasarett. Foto: Alexander Hall
Vårdpersonal på Växjö lasarett. Foto: Alexander Hall

– Vi har väldigt kompetenta AT-läkare som jobbar hos oss just nu och de trivs, det är ju jättebra. Alla som jobbar tillsammans med AT-läkarna i regionen ska vara stolta över de omdömen vi fått, säger Robert Berglund, AT-chef i Region Kronoberg.

I Region Kronoberg satsar vi kontinuerligt på att utvärdera och utveckla AT-programmet, till exempel har vi under de senaste åren infört en forskningsinriktad AT. Ett förbättringsområde framåt är att AT-läkarna ska kunna påverka sin arbetsmiljö i högre utsträckning.

– Vi är också tydliga med vad AT-läkarna kan förvänta sig under sin tjänstgöring. Till exempel korta beslutsvägar, att man blir en i arbetsgruppen, att man är betydelsefull och gör en viktig arbetsinsats. AT-läkarna ska ha rimliga förväntningar, säger Robert Berglund.

Att AT-läkarna trivs är viktigt för att öka chanserna att de väljer att stanna kvar och utvecklas till framtidens specialistläkare i regionen.

– Det är väldigt positivt att vi upplevs som en bra arbetsgivare och att våra AT-tjänster håller hög kvalitet. AT-tjänsterna är vårt viktigaste verktyg för att rekrytera nya läkare till regionen, säger Ida Eriksson (M), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.

Till AT-rankningen 2024, SYLF

Läs mer om AT i Region Kronoberg

Kontakter

Följ Region Kronoberg

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Kronoberg

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye