Folkets Hus och Parker

Bio Hjärtat i Söråker är utsedd till Årets bio 2024

Dela

Utmärkelsen Årets bio delas ut av riksorganisationen Folkets Hus och Parker. Priset ges till: ”Biografer som på ett aktivt sätt ökat intresset för biografen på sin ort, genom en stor publikökning, större arrangemang och engagemang.” I år delades priset ut i samband med festivalen Filmdagar som arrangerades 12-15 september på Folkets Hus i Sundsvall.

Christina Thonman, verksamhetschef för Söråkers Folkets Hus, mottog priset på lördag kvällens festmiddag.

– Från djupet av mitt hjärta, det här betyder väldigt mycket och för oss. Även för hela kommunen. Att ha en levande och aktiv biograf som drivs av ungdomar är ett tecken på ett välmående kulturliv för kommunen, säger Christina Thonman.

– Bio Hjärtat i Söråker är en viktig kultur- och mötesplats i samhället. Med sitt mångfacetterade utbud och ett dedikerat team är verksamheten också en förebild och inspiration för andra biografer. Det är en stor ära att få tilldela utmärkelsen Årets Bio till Bio Hjärtat”, säger Nina Andersson, vd på Folkets Hus och Parker.

Folkets Hus och Parkers motivering Årets bio 2024
”Årets biograf är en ambassadör för såväl ett kvalitativt filmutbud som en bred förankring i lokalsamhället. Kanske är det snarare frågan om ett aktivt kulturhus som genom sitt breda utbud av film, opera, litteratur och scenkonst står för en sann kulturgärning.

Med en driven verksamhetsledare vid rodret som med fokus på både jämställdhet och mångfald, och ett stort hjärta för unga människors engagemang, skapar en mötesplats som bidrar till en positiv samhällsutveckling och ett bildande inom det kulturella fältet.

Det är ingen överdrift att kalla biografen, eller kulturhuset, för omistlig i sitt närområde. Det är heller ingen överdrift att säga att den är ett föredöme och en ledstjärna bland mötesplatser inom hela Folkets Hus och Parker. Det har gått 20 år sedan sist och nu är det dags för utmärkelsen igen; Årets biograf är Bio Hjärtat i Söråker med verksamhetsledare Christina Thonman.”


Folkets Hus och Parkers Filmdagar
Filmdagarna genomförs varje år för att biografer kopplade till Folkets Hus och Parker ska få möjlighet att ta del av ett brett utbud av ny film, få veta det senaste kring Live på bio och teknikutvecklingen och bli inspirerade av föreläsare i filmbranschen.

Folkets Hus och Parkers bioverksamhet
Folkets Hus och Parker är med sina 160 föreningsdrivna Sveriges största biografkedja. Folkets Hus och Parker programsätter filmrepertoaren, distribuerar Live på bio och erbjuder utbildningar för biografer.

På bilden: Christina Thonman och Nina Andersson
Fotograf: Erika Persson

För mer information, kontakta Daniel Söderberg:
daniel.soderberg@folketshusochparker.se
08-452 25 57

Om oss

Folkets Hus och Parker är en folkrörelse med närmare 500 medlemsföreningar som driver Folkets Hus, folkparker, biografer samt liknande lokala arrangörer i hela landet – alla viktiga och uppskattade mötesplatser och kulturbärare. Organisationen är partipolitiskt och religiöst obunden och har en värdegrund som bygger på principerna om jämlikhet, jämställdhet och allas lika värde.

Följ Folkets Hus och Parker

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Folkets Hus och Parker

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye