Lidingöloppet och Sundström Safety i samarbete för friska lungor och bättre hälsa

Dela

Lidingöloppet, världens största terränglopp, återupptar sitt partnerskap med Sundström Safety inför årets Lidingöloppshelg. Samarbetet grundar sig i ett gemensamt engagemang för människors hälsa och välmående, med ett särskilt fokus på fysisk aktivitet och friska lungor.

Lidingöloppet

– Vi brinner för all idrott eftersom vi i grunden har samma viktiga uppgift – människors hälsa. Löpning är något som ligger oss extra varmt om hjärtat och vi är stolta över att återigen vara med och stötta världens största terränglopp, säger Ivan Sundström, styrelseordförande på Sundström Safety.

Sundström Safety har sedan 1926 varit en ledande aktör inom utvecklingen av högkvalitativa andningsskydd. Sponsringen av Lidingöloppet ligger helt i linje med företagets engagemang för hälsa och säkerhet, vilket sträcker sig bortom deras produkter. Genom att stödja idrott och andra samhällsinitiativ vill Sundström Safety bidra till en bättre livskvalitet för alla.

– Vi delar en stark gemensam vision om att främja både fysisk och psykisk hälsa genom rörelse. Lidingöloppet har under många år varit en mötesplats för löpare på alla nivåer och vi är stolta över att kunna bidra till både individens och samhällets välmående. Genom samarbetet med Sundström Safety stärker vi båda vårt arbete för att uppmuntra fler till att leva hälsosammare liv, säger Krister Svensson, generalsekreterare för Lidingöloppet.

Som en del av samarbetet kommer Sundström Safety att finnas på plats med en monter under Lidingöloppets Sportmässa 27-29 september. Där har besökarna möjlighet att prova företagets världsledande andningsskydd och delta i tävlingar med chans att vinna fina priser.

Om Sundström Safety

Sundström Safety drivs av tredje generationen Sundström som bevarar traditionen och den framåtanda som präglat bolaget sedan starten 1926. Grundaren, bergsingenjör Ivan Sundström insåg tidigt vikten av att skydda gruvarbetares ögon och lungor. Detta ledde till utvecklingen av de högkvalitativa andningsskydd som företaget fortsätter att utveckla än idag, alltid enligt högsta skyddsstandarder. Läs mer på: srsafety.com

Nyckelord

Kontakter

Om Lidingöloppet

TCS Lidingöloppet är världens största terränglopp och arrangeras under den sista helgen i september varje år på Lidingö. Under helgen pågår inte mindre än tio olika löpartävlingar med mängder av olika klasser. Det största och mest välkända loppet är TCS Lidingöloppet som är 30 km terränglöpning, med start på Koltorps Gärde och målgång på Grönsta Gärde. Lidingöloppet har arrangerats varje år sedan 1965.

Lidingöloppet är en del av En Svensk Klassiker. Under helgen arrangeras även TCS Lidingöloppet 15 som ingår i Halvklassikern och Rosa Bandet-loppet som ingår i Tjejklassikern samt Kortklassikern. Lidingöloppet ägs och arrangeras av de två idrottsföreningarna IFK Lidingö SOK och IFK Lidingö Friidrott.

Utöver Lidingöloppshelgen arrangerar Lidingöloppet även följande lopp:

-Vårmilen sista helgen i april
-Blodomloppet Stockholm, 5/10 km löpning/gång på Djurgården i mitten av juni
-Lidingöloppet i Funäsfjällen i juli

Följ Lidingöloppet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidingöloppet

Lidingöloppet och Apollo Sports skapar träningsupplevelser i världsklass16.9.2024 11:00:00 CEST | Pressmeddelande

Världens största terränglopp TCS Lidingöloppet inleder samarbete med Apollo Sports, Nordens ledande researrangör av sport- och träningsresor. Parterna kommer att skapa aktiviteter såväl före som under och efter TCS Lidingöloppshelgen 27-29 september. “Tillsammans med Apollo Sports kan vi erbjuda våra deltagare bättre förberedelser inför Lidingöloppet samt en bättre upplevelse under loppet”, säger Krister Svensson, generalsekreterare för Lidingöloppet.

TCS Lidingöloppet erhåller certifieringen Hållbart Evenemang 20242.9.2024 11:00:00 CEST | Pressmeddelande

TCS Lidingöloppet har alltid varit en löparfest som förbinder deltagarna med den vackra naturen på Lidingö, och nu tar vi ytterligare steg för att bevara och vårda vår omgivning. Vi är stolta över att kunna meddela att Lidingöloppet 2024 har erhållit certifieringen Hållbart Evenemang genom Greentime – en prestigefull kvalitetsstämpel som omfattar alla aspekter av hållbarhet: miljömässigt, socialt och ekonomiskt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye