Riksteatern

Frida Hallgren och Henrik Norlén i nyskrivet relationsdrama om att vara mitt i livet

Dela

Mitt i livet är ett känslosamt och intimt relationsdrama som skildrar ett par i kris. Vad händer när man mitt i livet konfronterar sina djupaste känslor och osäkerheter? Föreställningen skildrar en natt av självinsikt och ärliga samtal som kan förändra allt. På scen ser vi Frida Hallgren och Henrik Norlén. I regi av Dennis Sandin.  Premiär den 28 september i Strängnäs med efterföljande Sverigeturné på 37 orter. 

Foto: Sören Vilks
Foto: Sören Vilks

Under en omvälvande natt möter vi ett par i kris. Sofie och Micke har varit gifta i sexton år, har en dotter som är åtta, och en villa med sjötomt de aldrig behövt. Men Sofie drömmer om ett annat liv. Och ifrågasätter sitt äktenskap vilket kommer som en chock för Micke som är tillfreds med allt. De lever ju drömmen. Eller?

–För mig handlar föreställningen om två gifta människor som äntligen börjar prata med varandra men det sitter långt inne att våga vara ärlig. Och hur ärlig vågar man vara utan att riskera att förstöra sitt äktenskap fullständigt? säger Henrik Norlén.


Trots nya ytskikt i alla rum visar det sig att Sofie och Micke aldrig skrapat på ytan av sin egen relation. När de försöker närma sig pudelns kärna från varsitt håll så inser de att det är första gången de verkligen pratar. I spillrorna av deras relation börjar ett nytt samtal. Ett samtal som de borde haft för längesen.

– Jag tror att oavsett var man är eller vad man behöver ta tag i sin relation, så kommer man att vilja göra det efter att ha sett den här pjäsen. Det är roligt och en stor igenkänning med att vara mitt i livet. Det ska bli så spännande att få komma till olika delar av Sverige och se hur det står till i relationerna, säger Frida Hallgren.

För regi står Dennis Sandin som har en lång rad succéer bakom sig på bland annat på Malmö Stadsteater, Uppsala Stadsteater och Kulturhuset Stadsteatern. Dennis Sandin är även aktuell på Riksteatern som regissör för publiksuccén Hockeymorsa, hockeyfarsa.

 

Medverkande
Frida Hallgren och Henrik Norlén

Konstnärligt team
Av: David Eldridge
Översättning: Anna Kölén
Regi: Dennis Sandin
Scenografi & kostymdesign: Stine Martinsen
Ljusdesign: Johan Sundén
Maskdesign: Linda Sandberg
Dramaturg: Jani Lohikari


Teaterförlag: Nordiska ApS - www.nordiska.dk

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om oss

Riksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst. Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Susanna Dahlberg är vd för Riksteatern.

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Dear Winnie, gestaltar Sydafrikas komplexa landsmoder16.10.2024 10:24:49 CEST | Pressmeddelande

Den kritikerhyllade föreställningen Dear Winnie, gör intåg i Sverige efter succéartade framträdanden över Europa. Berättelser om motstånd, feminism och om att vara svart kvinna idag, flätas samman med Winnie Madikizela-Mandelas livshistoria. Från terrorstämplad och hyllad apartheidmotståndare, till landsmoder och fallen hjältinna. Sverigepremiär 31 januari 2025 på Riksteatern i Hallunda.

Klassikern Spöket på Canterville återuppstår som världsunik högteknologisk live avatar15.10.2024 09:38:22 CEST | Pressmeddelande

Riksteatern Crea är en föregångare i att producera banbrytande scenkonst på teckenspråk. I vår sätter de upp Oscar Wildes Spöket på Canterville med en unik 3D-animerad live avatar. Den teckenspråkiga avataren interagerar live med fysiska skådespelare på scen – ett teknologiskt fenomen som förvandlar klassikern till en modern föreställning för hela familjen. Premiär 18 januari i Hallunda.

Premiär för Extas – en personlig tillbakablick på millennieskiftet, ravekultur och sökandet efter frihet14.10.2024 15:14:23 CEST | Pressmeddelande

Elin står inför en av livets största utmaningar – att bryta sig loss från den kvävande relationen till sin mamma. I sin strävan efter självständighet upptäcker hon ravekulturen och kliver in i en värld fylld av fest, dans och droger. Extas är ett färgstarkt och musikaliskt drivet relationsdrama som utforskar människans längtan efter frihetens extas. Skriven och regisserad av den hyllade dramatikern Malin Axelsson. Premiär 26 oktober i Årsta.

Audism genom livet – En föreställning som agiterar för dövas rättigheter9.10.2024 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

I arbetet för att bekämpa audism har Riksteatern Crea och Sveriges Dövas Riksförbund ingått ett samarbete för att skapa en föreställning med avsikten att väcka debatt för dövas rättigheter. I Audism genom livet, gestaltas diskriminering och utmaningar som döva och hörselskadade möter under livets olika skeenden. Premiärvisning sker 23 oktober på Teater tre i Stockholm.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye