Blekinge Tekniska Högskola

Välkommen till pressvisning av BTH:s nya labb för avancerad simulering och visualisering

Dela

BTH bjuder in till pressvisning av det nya, banbrytande labbet för simulering och visualisering. Labbet erbjuder en unik displaymiljö med avancerad LED-teknik designad för att främja innovation inom en rad olika områden. Media har nu chans att få en exklusiv förhandsvisning av labbet, där tekniken kommer att demonstreras.

Ett unikt labb för visualisering och simulering har skapats vid Blekinge Tekniska Högskola.
Ett unikt labb för visualisering och simulering har skapats vid Blekinge Tekniska Högskola.

Under de senaste tre åren har BTH, i samarbete med Karlskrona kommun, Region Blekinge och näringsliv, arbetat med att skapa en toppmodern miljö för industriell modellering och simulering. Labbet utrustas med avancerade simulerings- och visualiseringsdatorer, LED-paneler, kamerateknik och robotik. Dessa resurser kommer primärt att användas av forskare och studenter.

Tekniken kommer även att användas inom områden som digital filmproduktion. Inom den digitala filmindustrin kan tekniken revolutionera inspelningar genom att låta skådespelare interagera direkt med digitalt genererade miljöer i realtid, till skillnad från traditionell "green screen"-teknik där miljöer läggs till i efterhand.

Under pressvisningen kommer Tobias Larsson, professor vid BTH och ansvarig för projektet, att guida oss genom labbet och visa hur den nya tekniken kan tillämpas i praktiken.

Dag: Fredagen den 11 oktober 2024
Tid: Klockan 11:00
Plats: Före detta paddelhallen, Blåportsgatan 10, Karlskrona. Vi ses vid entrén.

Välkommen!

För mer information, kontakta pressansvarig Margareta Ahlström, e-post: margareta.ahlstrom@bth.se eller via telefon: 0455-38 50 91.

Nyckelord

Kontakter

Om oss

Blekinge Tekniska Högskola, BTH, har en tydlig profil; digitalisering och hållbarhet, som genomsyrar hela verksamheten.

Vårt uppdrag är att bidra till en hållbar samhällsutveckling genom högre utbildning, forskning och innovation. Vi bedriver utbildning och forskning inom områden där samhället har stora behov.

BTH bedriver forskning på hög internationell nivå och är bland de sex bästa i världen inom mjukvaruutveckling och hållbar utveckling. Forskning utgör en tredjedel av vår verksamhet.

Besök oss gärna på www.bth.se

 

Följ Blekinge Tekniska Högskola

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Blekinge Tekniska Högskola

Högprioriterat Nato-projekt till BTH och Marine Technology Center of Sweden23.8.2024 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

En banbrytande satsning med stöd från Nato lägger grunden för ett säkrare internet i framtiden. Genom en unik hybridlösning, som kombinerar undervattenskablar och satellitkommunikation, tar Blekinge Tekniska Högskola (BTH) och Marine Technology Center of Sweden (MTC) fram tekniken som ska skydda mot digitala avbrott och garantera en oavbruten datatrafik – även när havets djupaste kablar hotas.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye