Elgiganten

Elgiganten expanderar i Västerås – öppnar en andra butik

Dela

Den 25 september slår Elgiganten upp dörrarna till sin andra butik i Västerås – nu i Erikslunds Shopping Center. Här erbjuds mobiltelefoner och abonnemang, tillsammans med ett utökat sortiment av gaming och mindre hemelektronik. Butiken blir ett komplement till Elgigantens existerande varuhus på ett av Sveriges största handelsområden, Erikslund.

Elgigantens nya butik i Västerås
Elgigantens nya butik i Västerås

Elgiganten öppnar den 25 september ytterligare en butik i Västerås i populära Erikslund Shopping Center. I centrumet sker närmare sex miljoner besök varje år på ett av Sveriges största handelsområden Erikslund. Elgiganten ska med sitt nya butikskoncept fokusera på mobiltelefoner, abonnemang, tjänster – och nu även utvalt sortiment inom gaming och hemelektronik såsom hörlurar, datorer, kaffemaskiner och styling-verktyg.

– För oss känns det självklart och mycket hoppfullt att testa fler varukategorier inom Elgiganten just här. Vi har länge haft siktet på den väl uthyrda Erikslunds Shopping Center och när vi såg en öppning att ytterligare etablera oss i Västerås var det ett givet beslut, säger Annika Schönfeld, fastighets- och etableringschef på Elgiganten.

I samband med Elgigantens 30-årsjubileum invigs butiken med ett nytt inredningskoncept som ska ge kunderna en helt ny kundupplevelse. Butiken är cirka 100 kvadratmeter stor och anställer flera nya medarbetare.

– Vi ser fram emot att välkomna våra kunder och visa Elgigantens nya och spännande butikskoncept. Hit kan kunderna komma och bli guidade av våra duktiga rådgivare inom vårt nya och bredare sortiment av produkter och tjänster, säger Wilma Persson, butikschef på Elgiganten i Västerås.

Kontakter

Bilder

Elgigantens nya butik i Västerås
Elgigantens nya butik i Västerås
Ladda ned bild

Om oss

Elgiganten är Sveriges ledande återförsäljare av hemelektronik, vitvaror och kök. Bolaget är en av de aktörerna som omsätter mest inom detaljhandeln. Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag närmare 3.700 anställda och 176 butiker och varuhus över hela landet. Här ingår även Elgiganten Phonehouse-butikerna som finns i såväl stadskärnor och gallerior. Elkjøp-koncernen, där Elgiganten ingår, är ett av Nordens största detaljhandelsföretag, med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island, Grönland och Färöarna. Elkjøp-koncernen ägs av brittiska Dixons Carphone Plc - en av Europas största återförsäljare av hemelektronik.

LÄS MER OM:
Elgigantens sortiment och mer om bolagets hållbarhetsarbete.

Följ Elgiganten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Elgiganten

Elgiganten presenterar räkenskapsåret 2023/2024 – fortsätter att stärka sin position på marknaden27.6.2024 11:00:00 CEST | Pressmeddelande

Idag, den 27 juni 2024, presenterar Elgiganten i Sverige sitt resultat för 2023–2024. Trots ett utmanande år för detaljhandeln har Elgiganten fortsatt att stärka sin position på marknaden och satsat på flera nya områden. Bolagets totala omsättning uppgick till 15 562 000 000 SEK, och rörelseresultatet summeras till 107 MSEK. Kategorierna vitvaror och kök blev årets stora vinnare med en omsättningsökning på 3 % vardera.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye