Region Uppsala

Region Uppsala nominerar Ulva hantverk- och hyresförening till Stora Turismpriset 2024

Dela

Ulva hantverk- och hyresförening, bestående av nio företag och hantverkare verksamma i och kring Ulva kvarn strax utanför Uppsala, är Uppsala läns kandidat till Stora Turismpriset 2024.
Priset delas ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, med Tillväxtverket som huvudman. Priset är på 100 000 kronor och vinnaren utses den 3 december.

Regionrådet Unn Harsem (C) gratulerar Stefan Erlandsson, glasblåsare och ordförande för Ulva hantverk- och hyresförening.
Regionrådet Unn Harsem (C) gratulerar Stefan Erlandsson, glasblåsare och ordförande för Ulva hantverk- och hyresförening.

Varje år får samtliga svenska län nominera en kandidat. Alla som blir nominerade får en belöning på 10 000 kronor. Den 3 december koras sedan vinnaren, som förutom äran också får 100 000 kronor.

Priset ges till aktörer som på ett nytänkande och innovativt sätt bidrar till spridning av kunskap och utveckling av besöksnäringen. De ska också metodiskt och målmedvetet utveckla en hållbar verksamhet. Priset delas ut i samband med SKR:s årliga konferens "Besöksnäringen på agendan".

Från Uppsala län nominerar nu Region Uppsala alltså Ulva hantverk- och hyresförening.
Företag och hantverkare som är verksamma i och kring Ulva kvarn har bildat en förening för att verka för ett mer hållbart företagande. Området kring Ulva kvarn har en spännande historia och är idag ett populärt utflyktsmål och ett värdefullt naturområde.

Motiveringen lyder:
Ulva hantverk- och hyresförening är ett entusiastiskt, kreativt och positivt gäng, som inte ger upp trots motgångar såsom pandemi, lågkonjunktur, förändringar i planerade satsningar för utveckling av området. Tillsammans med många olika samverkanspartners, både företag, organisationer och föreningar, motiverar de dessa till kreativ utveckling av upplevelser, vilket resulterar i ökade besöksflöden och därmed bättre förutsättningar för besöksnäringen i Uppsala och Uppsala län.

- Region Uppsala har i år valt att nominera Ulva hantverk- och hyresförening, då vi anser att de bidrar till nytänkande och innovativ utveckling inom besöksnäringen. Föreningen strävar ständigt efter förnyelse och utveckling, och arbetar målinriktat för att förbättra och diversifiera erbjudanden. Genom att samverka med geografiskt närliggande företag och organisationer, utvecklar och sprider de nya färdigheter och kunskaper som stärker besöksnäringens roll i samhället, säger Lotta Samuelsson, besöksnäringsstrateg på Region Uppsala.  

- Det känns fint att få nominera Ulva hantverk- och hyresförening till Stora Turismpriset 2024. Föreningen är ett bra exempel på hur eldsjälar och småföretagare kan bidra till hållbar utveckling och stärka både det lokala, småskaliga näringslivet och samtidigt skapa ett besöksmål till glädje för både uppsalabor och tillresta. Jag önskar Stefan Erlandsson och Ulva hantverk- och hyresförening varmt lycka till, säger Unn Harsem (C), regionråd med ansvar för regional utveckling.

Fakta Stora Turismpriset
Stora Turismpriset delas ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism. Det är en fristående stiftelse vars syfte är att främja utvecklingen av kunskap inom svensk turism. Tillväxtverket är idag stiftelsens huvudman och utser dess styrelse. Administration och förvaltning av stiftelsen hanteras av Tillväxtverket och Kammarkollegiet.

Kontakter

Unn Harsem (C), regionråd med ansvar för regional utveckling: 018 - 617 53 93
Lotta Samuelsson, besöksnäringsstrateg, Region Uppsala: 072 – 202 99 07
Stefan Erlandsson (ordförande i föreningen): 0730 - 20 23 31

Bilder

Ulva kvarn
Ulva kvarn
Ladda ned bild
Ulva kvarn.
Ulva kvarn.
Ladda ned bild
Stefan Erlandsson, ordförande för Ulva hantverk- och hyresförening.
Stefan Erlandsson, ordförande för Ulva hantverk- och hyresförening.
Ladda ned bild
Stefan Erlandsson, ordförande för Ulva hantverk- och hyresförening, samt Unn Harsem (C) - regionråd med ansvar för regional utveckling.
Stefan Erlandsson, ordförande för Ulva hantverk- och hyresförening, samt Unn Harsem (C) - regionråd med ansvar för regional utveckling.
Ladda ned bild
Regionrådet Unn Harsem (C) gratulerar Stefan Erlandsson, glasblåsare och ordförande för Ulva hantverk och hyresförening.
Regionrådet Unn Harsem (C) gratulerar Stefan Erlandsson, glasblåsare och ordförande för Ulva hantverk och hyresförening.
Ladda ned bild

Om Region Uppsala

Region Uppsala arbetar med hälso- och sjukvård, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Det innebär att samordna och tillsammans med många andra aktörer samverka inom områden som transportinfrastruktur, näringsliv och arbetsmarknad, besöksnäring och folkhälsa.

Följ Region Uppsala

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Uppsala

Uppsnabbat från regionfullmäktige den 25 september25.9.2024 17:50:32 CEST | Nyheter

Nya regler för listning vid vårdcentral Från den 1 januari 2025 ändras reglerna för hur patienter får lista sig vid vårdcentral. Då införs en begränsning som innebär att man får lista om sig högst två gånger per år. Regeländringen är en följd av en lagändring som trädde i kraft 2022. Syftet är att skapa ett mer sammanhållet och stabilt system som ger kontinuitet för patienten. Man har också sett att det finns ett samband mellan hög rörlighet och våld i nära relationer, där omlistning används för att undvika orosanmälningar. Därför införs denna begränsning. En annan förändring i reglerna är att det blir möjligt att tillfälligt begränsa antalet listade patienter på en vårdcentral, till exempel när man har kapacitetsproblem. Regionfullmäktige fastställde de uppdaterade reglerna för listning, områdesansvar och ickevalsalternativ. (M), (KD) och (SD) yrkade på avslag. (M), (KD), (SD) och (L) yrkade även på ett tillägg om att det ska vara möjligt att lista sig på vårdcentralsfilialer. Detta a

Uppsnabbat från regionstyrelsen den 24 september24.9.2024 15:34:26 CEST | Pressmeddelande

Region Uppsala får kansli för samordning inför höjd beredskap och krig Om det skulle bli höjd beredskap eller krig i Sverige ska landets 21 regioner fortsätta sköta sina ordinarie uppdrag – men också stödja Försvarsmakten, framför allt när det gäller sjukvård. För att klara detta krävs att regionerna planerar tillsammans och samordnar sina resurser. Navet i samordningsarbetet blir en gemensam stab med ett gemensamt kansli: regionernas nationella samordning, planering och ledning (NSPL). Region Uppsala ska delta i det regiongemensamma arbetet Nationell samordning, planering och ledning (NSPL). Detta beslutade regionstyrelsen vid sitt möte. Liknande beslut förväntas fattas i övriga svenska regioner. Det kommer även att inrättas ett nationellt kansli - och detta kommer att placeras i Uppsala. Bakgrunden till beslutet är att Sverige nu bygger upp totalförsvaret för att uppnå en samordnad nationell förmåga, och en förmåga att verka tillsammans med allierade nationer inom NATO. Sveriges 21 r

Uppsnabbat från trafik- och samhällsutvecklingsnämnden 23 september23.9.2024 16:09:20 CEST | Pressmeddelande

Överenskommelse med Region Stockholm om kollektivtrafikplikt Region Uppsala ska teckna en överenskommelse med Region Stockholm om att de får rätt att fatta beslut om så kallad allmän kollektivtrafikplikt för pendeltågstrafiken till Uppsala och Bålsta. Kollektivtrafikplikt innebär att den regionala kollektivtrafikmyndigheten ser till att kollektivtrafik upphandlas. Överenskommelse med Heby kommun, Uppsala kommun och Region Uppsala om väg 72 Parterna är överens om att förbättra trafiksäkerheten och för kollektivtrafiken och samtidigt förbättra tillgänglighet för oskyddade trafikanter längs sträckan mellan Heby och Kvarnbolund. Ökade resurser till förarbetet om bussdepå i Enköping Region Uppsala planerar för en ny bussdepå i Enköping. Inför det har en förstudie gjorts för att bland annat fastställa bästa läge för depån. För det fortsatta arbetet med bussdepån beslutade nämnden om medel på 4 000 000. Kostnaden för arbetet för förstudien får maximalt uppgå till 4 700 000 kronor. Yrkande gäl

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye