EnergiEngagemang

Så kan solceller och batterier leverera mer och leva längre – med smarta serviceavtal från EnergiEngagemang

Dela

Den svenska solcellsmarknaden har vuxit explosionsartat de senaste åren, och med det har även behovet av regelbunden service och underhåll ökat. EnergiEngagemang, som har installerat över 300 000 solpaneler sedan 2012, ser nu en växande efterfrågan på lösningar som säkerställer att solcellsanläggningar levererar maximalt och lanserar därför nya serviceavtal. 

– Om man inte underhåller sina solceller riskerar man att de inte producerar på full kapacitet, säger Jonas Weissglas, marknadschef på EnergiEngagemang.

Effektiv övervakning och underhåll för längre livslängd 

För att möta efterfrågan har EnergiEngagemang lanserat nya serviceavtal i tre olika nivåer för att hjälpa företag och bostadsrättsföreningar att optimera sina solcellsanläggningar. Genom löpande digital övervakning och årliga servicebesök, där bland annat okulära besiktningar och drönarflygningar med termokamera ingår, säkerställs att anläggningarna fungerar effektivt och att programvarorna är uppdaterade. Detta oberoende av vilken aktör som ursprungligen installerade anläggningen. 

– Solcellsanläggningar är robusta, men som med alla tekniska system kan problem uppstå över tid. Växelriktare kan behöva justeras, träd kan växa och orsaka skugga, eller så kan en panel ha skadats. Genom regelbunden service kan vi maximera både produktion och livslängd, säger Weissglas. 

Stor efterfrågan från företag och bostadsrättsföreningar 

Bland kunderna finns flera företag och fastighetsägare med spridda anläggningar, däribland Vasakronan. För dessa aktörer är det viktigt att ha en helhetsbild av sin energiproduktion, vilket både är ekonomiskt fördelaktigt och en del av hållbarhetsstrategin. 

– På företagsledningsnivå handlar solenergi inte bara om besparingar, utan det är en nyckelfaktor i företagets hållbarhetsstrategi. Genom full kontroll över energiproduktionen blir det även lättare att möta EU-taxonomins krav, fortsätter Weissglas. 

Även bostadsrättsföreningar har stor nytta av EnergiEngagemangs serviceavtal. Då styrelser ofta byts ut kan kunskapen om hur anläggningarna ska skötas försvinna, men med en extern partner som hanterar tillsynen undviker man driftproblem och missad produktion. 

Även energilager behöver underhåll 

EnergiEngagemang erbjuder även serviceavtal för energilager, en marknad som vuxit snabbt de senaste åren. Jonas Weissglas förklarar att batterier kräver mer regelbunden tillsyn än solceller, både för att garantier ska hållas och för att säkerställa optimal funktion. 

– Vi har installerat batterier sedan tidigt och har byggt upp en djup kunskap kring olika leverantörer. Det är avgörande nu när många batterilager behöver servas för att fungera optimalt, säger Weissglas. 

Kontakter

Om oss

EnergiEngagemang har sina rötter i Södermanland och är idag en av de ledande aktörerna inom solenergi och energilagring i landet. Vi är specialiserade lantbruk-, fastighets- och markinstallationer och har byggt upp värdefull kunskap kring den här typen av stora projekt. Varje läge och byggnad är unik och det är viktigt att anläggningen anpassas utifrån de lokala förutsättningarna. EnergiEngagemang är sedan 2021 en del av Axel Johnsonsgruppen.

Följ EnergiEngagemang

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från EnergiEngagemang

EnergiEngagemang vinner upphandling – tar över service för Vasakronans solcellsanläggningar12.6.2024 13:42:49 CEST | Pressmeddelande

EnergiEngagemang vinner upphandling med Vasakronan för service och tillsyn av bolagets alla solcellsanläggningar som inte längre omfattas av garanti, i dagsläget 57 anläggningar. "Vi är mycket stolta över att Vasakronan valt oss som partner för service och underhåll. Det är ett kvitto på att vi har en välfungerande organisation och kunskap som sträcker sig över en bred palett av anläggningstyper och fabrikat", säger Tobias Grundberg på EnergiEngagemang.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye