Invigning av folkhögskolefilial i Gottsunda

Dela

Det är med stor glädje vi arrangerar invigning av Södra Folkhögskolan i Uppsala, en filial till Södra Stockholms Folkhögskola. Tisdagen den 8 oktober kl. 16:00 äger invigningen rum. Landshövding Stefan Attefall klipper bandet och sen firar vi att vi redan varit igång i en månad.

En folkhögskola är en alldeles speciell utbildningsform. Här står individen alltid i centrum med sin kompetens och unika bakgrund. På en folkhögskola finns möjligheten att ta hänsyn till hela människan, vilket ger deltagarna både gemenskap och bildning. På Södra Folkhögskolan i Uppsala startar vi med Allmän kurs. Målet för de som studerar är att nå grundläggande behörighet för universitet, högskola eller yrkeshögskola.

- Att vi nu etablerar en ny folkhögskolefilial i Gottsunda tillsammans med Folkuniversitetet kommer inte bara att berika stadsdelen utan hela Uppsalaregionen. Det betyder mycket för oss att få möjligheten att erbjuda Uppsalaborna en ny kreativ och mycket uppskattad utbildningsform, säger Gunnar Elvin rektor vid Södra Stockholms Folkhögskola.

När: 8 oktober kl 16.00
Var: Gottsunda centrum (vägg i vägg med ICA Kvantum)

 

Varmt välkommen!

Gunnar Elvin, rektor Södra Stockholms Folkhögskola
Josef Åhman, stiftelserektor Folkuniversitetet

Kontakter

Sandra Cuhrt, distriktschef Folkuniversitetet
073 661 86 84
sandra.cuhrt@folkuniversitetet.se

Gunnar Elvin, rektor Södra Stockholms Folkhögskola
072 450 87 48
gunnar.elvin@sodrastockholm.se

Länkar

Folkuniversitetet - kunskap förändrar

Folkuniversitetet är ett studieförbund som bedriver folkbildning och vuxenutbildning över hela landet. Det är bildat av de fem stiftelserna Kursverksamheten vid Stockholms, Uppsala, Göteborgs, Lunds respektive Umeå universitet. Folkuniversitetet är en idéburen organisation, fristående från partipolitiska, religiösa och kommersiella särintressen.

Följ Folkuniversitetet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Folkuniversitetet

Folkuniversitetet och Arbetsförmedlingen startar samverkansprojekt för validering, bildning och motiverande insatser10.9.2024 13:42:06 CEST | Pressmeddelande

Folkuniversitetet och Arbetsförmedlingen har signerat ett samarbetsavtal för att starta ett nytt projekt i Kristianstad. Projektet bygger på validering av generella kompetenser, bildning och motivationshöjande insatser. Syftet är att hjälpa personer som står långt ifrån arbetsmarknaden att närma sig reguljära arbetsmarknadsinsatser och att stärka språket.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye