Region Norrbotten

Ärenden på regionstyrelsens möte 10 oktober

Dela

Regionstyrelsen behandlar ett 30-tal punkter på sitt kommande sammanträde. Här är en sammanfattning av några av de ärenden som tas upp.

Positivt i delårsrapport

Det ekonomiska resultatet för Region Norrbotten fram till augusti är 542 miljoner kronor bättre än budget. Även prognosen för året är bättre än budget. Region Norrbotten bedöms ha en delvis god ekonomisk hushållning.

Den totala arbetade tiden har ökat med drygt tre procent jämfört med samma tidpunkt förra året. Antal medarbetare har ökat med 356 personer. Sjukfrånvaron har minskat något. Extratid som övertid, jour och beredskap har minskat med totalt drygt åtta procent.

Jämställdhet i fokus när beslut tas

När Region Norrbotten fattar beslut ska det analyseras om beslutet har någon särskild påverkan på kvinnor och män samt flickor och pojkar. Det ska finnas samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter inom livets alla områden.

I en uppföljning av arbetet med jämställda beslut syns det att utvecklingen med jämställdhetsarbetet går framåt. Antalet ärenden som har en motivering ur jämställdhetsperspektiv ökar. Det fanns vid granskningen inte några beslut där stycket om jämställdhet tagits bort.

Region Norrbotten föreslås krigsplacera alla medarbetare

Sveriges försvarsförmåga behöver stärkas. Ett viktigt led är en sammanhängande planering för totalförsvaret (myndigheter, organisationer, privatpersoner och företag). Region Norrbottens verksamhet är samhällsviktig och utgör en viktig del av civilförsvaret. Medarbetarna är Region Norrbottens viktigaste resurs.

Nu föreslås att alla som arbetar inom Region Norrbotten ska krigsplaceras. Det betyder att krigsplacerad personal, vid höjd beredskap, tas i anspråk för att tjänstgöra inom Region Norrbotten.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om Region Norrbotten

Region Norrbotten arbetar för dem som bor och verkar i Norrbottens län. Vi styrs av invånarna genom allmänna politiska val. Region Norrbotten är länets näst största arbetsgivare. Vi har cirka 7 400 anställda, varav de flesta arbetar inom hälso- och sjukvården.

Region Norrbotten bedriver hälso- och sjukvård och tandvård. Vi jobbar med näringslivsfrågor, samhällsplanering och kultur.  På så sätt skapar vi förutsättningar för en god livsmiljö här i Norrbotten.

Följ Region Norrbotten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Norrbotten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye