Svenska Bowlingförbundet

Jenny Wegner vinner Söderköping Ladies Tournament!

Dela

Efter att precis ha klarat sig till final, så visade Jenny Wegner klass och dominerade större delen av finalspelet i Open-klassen i Söderköping Ladies Tournament. I finalen besegrade hon Victoria Johansson. I HCP-klassen blev det BK Bågens Mia Lillegjaere som stod som vinnare efter seger mot Lidia Svedberg.

För Jenny Wegner, BK Femtionian och Team Sweden,  blev det en lång dag på bowlingbanorna. Hon klarade sig vidare till finalspelet med minsta möjliga marginal, då hon slog 1269 i kvalet och tog den 12 och sista platsen. Det var endast 2 poängs marginal ner till 13:e platsen. Det innebar att Jenny fick kliva in på banorna redan kl 09.00 på söndagsmorgonen för att spela i finalsteg 1. Även där tog hon sig vidare med minsta marginal, då hon tog den fjärde och sista platsen till finalsteg 2.

– Jag sov, så jag märkte inte ens att det var så nära att jag inte gick vidare från kvalet, skrattar en glad Jenny Wegner

Därefter var det dock nog med att spela på marginalerna. I finalsteg 2 blev det 914, nästan 100 poäng bättre än näst bäste spelare i steget. Och när det sedan var dags för finalsteg 3 blev det ännu bättre, 927, och därmed var Jenny Wegner vidare till stegfinal. Högst upp på stegen dessutom.

Övriga att ta sig vidare till stegfinalen blev Victoria Johansson och Kajsa Samuelsson från Team X-Calibur och dessutom Norges Emilie Aas. Kajsa Samuelsson tog samma långa väg till stegfinalen som Jenny Wegner, medan Victoria Johansson kom tvåa i kvalet och fick stå över de två första stegen i finalen. Emilie Aas klev in i finalsteg 2.

Första matchen i stegfinalen blev välspelad mellan Kajsa Samuelsson och Emilie Aas, men till slut var det norskan som drog det längsta strået med 243 mot Kajsas 226. I näst match fick Emilie möta Victoria Johansson, och nu blev det stopp för norskan, då Victoria slog 229 mot Emilies 206.

Till slut blev det alltså en final mellan 2 Team Sweden spelare, Victoria Johansson och Jenny Wegner. Finalen blev dock inte speciellt spännande, då Jenny fortsatte att spela strålande bowling, samtidigt som Victoria fick problem. Till slut kunde Jenny vinna relativt enkelt med 232 mot Victorias 166 och därmed kan Jenny Wegner titulera sig mästare i Söderköping Ladies Open 2024 och kammar hem segerchecken på 12 000 SEK.

– Det känns definitivt bra! Speciellt nu efter att jag har varit skadad ett tag, säger vinnaren Jenny Wegner

I HCP-klassen blev det inte riktigt lika lång väg för segraren. Mia Lillegjaere spelade nämligen bra redan i kvalet och landade på andra plats, vilket innebar att hon fick stå över de två första stegen i finalspelet. När det väl var dags för henne att kliva på banorna under söndagen så fortsatte hon att spela bra, och lyckades knipa topplatsen på stegen dessutom. Det var dock inte långt ifrån att Lidia Svedberg från Uppsala BC 90 kom ikapp, då Mia slog 935 och Lidia 929. Lidia därmed tvåa på stegen. Lidia å andra sidan tog den långa vägen till finalen och klev in i finalsteg 1 på morgonen.

Det blev en riktigt hård kamp om de två sista platserna på finalstegen, då både Lova Nilsson från Spader Dam och Eva Bengtsson från Gotlandspärlan slog 895. Ewelina Westin från Enköping hamnade precis utanför på 891.

I första stefinalsmatchen ställdes Lova Nilsson mot Eva Bengtsson, och där blev det Eva som drog det längsta strået med 211 mot 188. I match 2 tog det sedan stopp för Eva, då Lidia Svedberg slog 249 mot  Evas 213.

I finalen blev det alltså Lidia Svedberg mot Mia Lillegjaere, och där visade Mia att det inte var någon tillfällighet att hon stod högst upp på stegen. Hela 248 rent blev det för Mia, 288 inklusive hcp, och då hade Lidia inte mycket att sätta emot. Lidia fick till slut ihop 204. Årets segrare i HCP-klassen i Söderköping Ladies Tournament heter därmed Mia Lillegjaere, och hon fick ta med sig en fin check på 8 000 SEK hem.