Rödgröna styret i Stockholms stad

Stockholms stads budget för 2025 presenterad

Dela

Idag presenterade det rödgröna styret förslaget till Stockholms stads budget för 2025. Budgeten har ett tydligt fokus på barn och ungas livsvillkor och den nödvändiga klimatomställningen. 

Porträtt av de ledande borgarråden med Clara Lindblom längst till vänster. Bredvid står Karin Wanngård och längst till höger Åsa Lindhagen.
Från vänster till höger: Bostads- och fastighetsborgarråd Clara Lindblom (V), Finansborgarråd Karin Wanngård (S) och Miljö- och klimatborgarråd Åsa Lindhagen (MP). Foto: Maurits Otterloo

– I Stockholm ligger vårt fokus på att stärka välfärden och klimatarbetet. Vi vill bygga ett jämlikt och tryggt Stockholm där det ska gå bra för alla barn, oavsett bakgrund. Det gör vi genom att investera i framtiden och ta ansvar för den välfärd som regeringen har övergivit, säger finansborgarrådet Karin Wanngård (S).

– I Stockholm sätter vi välfärden högst upp på priolistan och investerar i våra barn och ungas uppväxt. Det här är en budget där vi tar ansvar för den gemensamma välfärden trots att regeringen sviker. För oss går barn och ungas framtida livschanser före skattesänkningar för de allra rikaste, säger bostads- och fastighetsborgarrådet Clara Lindblom (V).

– Vi befinner oss i ett klimatnödläge och en eskalerande kris för naturen. I Stockholm sitter vi inte på händerna, utan vi går före och visar att det går att ställa om. Omställningen ska vara rättvis och göra staden till en bättre plats att leva i. Med satsningar på återbruk av byggmaterial, krafttag om träden och fler platser för människor istället för bilar, fortsätter vi att ta viktiga steg framåt, säger miljö- och klimatborgarrådet Åsa Lindhagen (MP).

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Rödgröna styret

Det rödgröna styret i Stockholms stad består av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet. Vi arbetar tillsammans för ett öppet, jämlikt och klimatsmart Stockholm.

Följ Rödgröna styret i Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Rödgröna styret i Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye