Norrköpings kommun

Förslag om att flytta Dagsbergsskolan i väntan på ny skola

Dela

På utbildningsnämndens möte den 16 oktober får nämnden information om ett förslag att flytta Dagsbergsskolan till tillfälliga lokaler. Anledningen är upplevda problem med inomhusmiljön.

Borgerlig samverkan har fattat beslut om att bygga en ny skola på Västra Vikbolandet som ska ersätta Dagsbergsskolan och Tåbyskolan. 

Dagsbergsskolan har sedan en tid haft problem med inomhusmiljön vilket orsakat sjukfrånvaro både bland personal och elever. Utbildningsnämnden kommer därför fatta beslut om att flytta skolan tillfälligt till tomställda Bjärbyskolan.

– Vi har under en tid varit medvetna om att vi behöver hitta en tillfällig lösning och nu är Utbildningskontorets förslag att det blir Bjärbyskolan. Den har fungerat som F–3-skola fram till i år och är tillräckligt stor för att rymma alla elever som idag går på Dagsbergsskolan, säger Ingrid Cassel (M), ordförande i utbildningsnämnden.

Utbildningsnämnden får vid sitt sammanträde i oktober information om förslaget och fattar formellt beslut i november. Därefter kommer lokalerna ställas i ordning för att kunna ta emot elever och personal under våren 2025.

– Det här är en förändring som innebär att en del elever får längre resväg och jag förstår att det kan uppstå en oro kring den framtida skolorganisationen på Vikbolandet. Jag vill vara tydlig med att kommunens investeringsbeslut för Vikbolandet ligger fast. Vikbolandet är en viktig del av vår kommun där det ska finnas bra skollokaler, fortsätter Ingrid Cassel.

Samtliga elever som i dag går på Dagsbergsskolan kommer ha en plats även när skolan flyttar. Det finns också möjlighet att ansöka om skolbyte för de familjer som vill att söka sig till en annan skola, till exempel Vikbolandsskolan. Norrköpings kommun har skolbytesperioder som möjliggör för de som önskar att söka annan skola.

Kontakt:
Ingrid Cassel (M)
Titel: ordförande i utbildningsnämnden
Telefon: 070-725 61 49

Jonas Eriksson
Titel: utbildningsdirektör
Telefon: 073-020 23 05

___________________________________________________________
Avsändare: Linda Månzén, pressansvarig
Telefon: 0725-84 72 15

Norrköpings kommun har omkring 145 000 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 13 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering och medieteknik samt besöksnäring. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2022-2026 styrs Norrköpings kommun av borgerlig samverkan, som består av M, KD och L.

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye