Solna stad

Nästa steg mot nya Hagalund centrum

Dela

Nu tas nästa steg på vägen mot ett nytt centrum i Hagalund. Signalisten och Solna stad är överens om en gemensam målbild för utveckling av Hagalund centrum. Nu påbörjas arbetet med en ny detaljplan för området.

Solna stad och Bostadsstiftelsen Signalisten har tecknat en principöverenskommelse om utvecklingen av Hagalund centrum. Kommunstyrelsen i Solna stad godkände överenskommelsen den 14 oktober 2024.

- Det är oerhört glädjande att planarbetet nu kan börja. Nu arbetar vi vidare för att det ska fyllas med verksamheter som de boende efterfrågar och behöver, som bidrar till ett mer levande centrum och stärker Hagalund centrum som områdets självklara mittpunkt, säger Sara Kukka-Salam, kommunstyrelsens ordförande i Solna stad.

Signalisten och Solna stad är överens om att tillsammans arbeta för en utveckling av Hagalunds centrum. Nu genomförs arbetet med att ta fram en ny detaljplan för området. I planarbetet ska det utredas om Hagalund centrum ska utvecklas med en ny, ombyggd eller utökad centrumbyggnad och vilket innehåll centrumbyggnaden ska ha för att på bästa sätt bidra till området.

- Vi är väldigt glada över att vi nu har rådighet över hela centrumbyggnaden och ser fram emot att i framtiden kunna erbjuda moderna lokaler för olika typer av verksamhet i centrum. Hagalund centrum ska bli en trygg, inkluderande och levande mötesplats, något som är till gagn för alla, säger Jimmy Blomqvist Larsson, ordförande i Signalisten.

Principöverenskommelsen tecknas formellt mellan Solna stad och Signalistens dotterbolag Solnabostäder, som äger centrumfastigheten.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye