Jönköpings kommun

Så agerar kommunen efter grovt våldsbrott på Öxnehaga

Dela

Ett grovt våldsbrott, där en man i 40-årsåldern avled, inträffade under måndagskvällen på Öxnehaga i Huskvarna.

-Det är en väldigt allvarlig händelse. Just nu har vi ganska lite information om det som inträffat, men vi samverkar med polisen och arbetar proaktivt inom kommunen, säger Samuel Nyström, räddningschef i Jönköpings kommun.

Området Öxnehaga är ett av kommunens prioriterade områden. Jönköpings kommun driver bland annat skolor, bibliotek och en fritidsgård på området och jobbar aktivt med ungdomar från morgon till kväll, bland annat genom socialtjänstens fältare och personal på kultur- och fritidsförvaltningen.

-Det vi gör just nu är att stötta ungdomar och andra på området. Det är viktigt att försöka skapa lugn och trygghet tillsammans med polisen, säger Mazar Alijevski, kultur- och fritidsdirektör i Jönköpings kommun.

Det kommunala bostadsområdet Vätterhem förvaltar hyresbostäderna på området och arbetar under dagen med flera trygghetsskapande åtgärder.

-Vårt huvudfokus just nu är hyresgästerna och att fortsätta skapa trygghet i området. Vi kommer bland annat se till att vår personal i så stor utsträckning som möjligt är ute i området nu under morgonen. Vi planerar också för ett stormöte på området senare i eftermiddag, säger Raymond Paska, vd på Vätterhem.

Nyckelord

Kontakter

Raymond Paska
VD Vätterhem
036-199407

Jönköpings kommun

I Jönköpings kommun arbetar omkring 13 000 medarbetare för att ge våra drygt 146 000 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye