Fritidsbanken prisas - Årets Samhällsaktör
För tolfte året i rad delades priset "Årets Samhällsaktör" ut av Gullers Grupp och Dagens Industri på tisdagskvällen. Vinnare utsågs i tre kategorier: Innovation, ledarskap och hållbarhet. Vinnare i den sistnämnda kategorin blev Fritidsbanken, som samlar in sport- och friluftsutrustning och lånar ut den gratis.
Under festliga former i Spegelsalen på Grand Hôtel i Stockholm prisades Årets Samhällsaktör under tisdagen. Priset, som delades ut i kategorierna hållbarhet, ledarskap och innovation, gick till personer eller organisationer "som ser sin egen nytta, påverkar systemet och har en positiv effekt på samhällsutvecklingen."
Fritidsbanken, som lånar ut sport- och friluftsutrustning på 131 platser i landet, blev vinnare i kategorin hållbarhet. Juryns motivering:
"För att de genom sin helt cirkulära verksamhet både stärker folkhälsan och bidrar till ökad jämlikhet i samhället. Fritidsbanken stimulerar en aktiv fritid som är gratis och till för alla – en oerhört viktig gärning i en tid när stora delar av civilsamhället är utsatt för påfrestningar."
- Vi på Fritidsbanken pratar ofta om att vara en samhällsaktör som gör skillnad, därför är vi oerhört glada och stolta över den här utmärkelsen, säger David Mathiasson, verksamhetschef på Fritidsbanken Sverige. Att vinna kategorin Hållbarhet ser vi som ett kvitto på att vi gör ett bra arbete inom ekonomisk-, ekologisk- och social hållbarhet.
Nyckelord
Kontakter
David MathiassonVerksamhetschef
Tel:0768-320100david@fritidsbanken.seHenric ByströmKommunikationschef
Tel:0735-140735henric@fritidsbanken.seBilder
Länkar
Om oss
Fritidsbanken samlar in sport- och friluftsutrustning och lånar ut den gratis i upp till 14 dagar, ungefär som ett bibliotek. Fritidsbanken är till för alla, oavsett ålder, kön, socioekonomisk bakgrund, tidigare vana eller fysiska förutsättningar. Utrustningen skänks främst av privatpersoner, men också av föreningar, företag och andra organisationer. Lokalt drivs Fritidsbanken oftast av kommunen. Alla lokala huvudmän är medlemmar i den ideella föreningen Fritidsbanken Sverige, som bland annat arbetar med nyetablering, utveckling, samordning, utbildning och kommunikation. Fritidsbanken startade 2013 i Deje, Forshaga kommun och finns i dagsläget i över 40 procent av landets kommuner, från Kiruna i norr till Trelleborg i söder.
Följ Fritidsbanken
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från Fritidsbanken
Fritidsbanken till Enskede-Årsta-Vantör27.12.2024 08:00:00 CET | Pressmeddelande
Fritidsbanken, som samlar in sport- och friluftsutrustning och lånar ut den likt ett bibliotek, finns på 131 platser i landet. Den senaste invigdes i Skärholmen i slutet av oktober och nu får de sällskap. Enskede-Årsta-Vantör blir Stockholms andra stadsdelsområde som startar en fritidsbank.
Regeringen satsar 10 miljoner på Fritidsbanken4.10.2024 08:20:03 CEST | Pressmeddelande
Regeringen har beslutat att ge ett bidrag på 10 miljoner kronor till Fritidsbanken Sverige för att ge barn och unga möjlighet att prova olika aktiviteter och att hitta till föreningslivet. Bidraget innebär också en satsning på barn och unga med funktionsnedsättning genom inköp av anpassad sport- och friluftsutrustning till landets fritidsbanker.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum