Kodjo Akolor utforskar hur mycket vi kan lita på AI i Vem ska jag tro på?
Hur påverkar den snabba AI-utvecklingen våra liv genom medier, internet och algoritmer? Och hur ska vi kunna skilja vad som är sant och falskt? I den nya säsongen av UR:s programserie Vem ska jag tro på? tar Kodjo Akolor med tittarna på en nyfiken och reflekterande resa genom ett av vår tids mest aktuella ämnen.
– Jag hoppas att alla som tittar tar med sig fördelarna och riskerna med AI, säger Kodjo Akolor.
Hur påverkas vi som mediekonsumenter när AI-system blir alltmer sofistikerade? Hur fungerar egentligen artificiell intelligens i vår tid? Hur påverkar AI våra nyhetsflöden, sociala medier och vår syn på sanning och tillit? I vår utforskar Kodjo Akolor dessa frågor med hjälp av fakta, forskning och möten med experter och personer som på olika sätt berörs av AI-utvecklingen. Med programserien vill Kodjo öka förståelsen för hur AI påverkar våra medievanor och dagliga liv.
– Personligen tänker jag att det finns otroliga möjligheter med AI, men den stora frågan är om vi kommer kunna använda detta verktyg för att göra livet enklare för oss alla. Jag hoppas det, säger Kodjo Akolor.
I sex avsnitt, med teknikexperten Paulina Modlitba vid sin sida, guidar Kodjo tittarna genom en komplex och ständigt föränderlig informationsdjungel. Den nya säsongen av Vem ska jag tro på? vill väcka nyfikenhet, eftertanke och ge en bättre förståelse för AI och vår digitala samtid.
Om Vem ska jag tro på?
Premiär: Tisdag 18 februari
Plattformar: UR Play, SVT Play och SVT1 (tisdagar 21.00)
Avsnitt: 6 avsnitt om 30 minuter
Medverkande: Kodjo Akolor, programledare. Som experter medverkar bl.a. techexperten Paulina Modlitba, professor Olof Sundin, techjuristen Linn Alfredsson, journalisten Emil Hellerud, forskaren Sahar Tahvili, docent Pontus Strimling och många fler.
Produktionsbolag: Brand New Content
För mer information och intervjuförfrågningar, vänligen kontakta pressansvarig.
Nyckelord
Kontakter
Joakim OhlssonPressansvarig - frågor om program och intervjuer
Tel:+46 73 368 62 25joakim.ohlsson@ur.seBilder
Om UR
UR är ett public service-bolag som producerar och sänder radio, tv och webb som består av starka berättelser, engagerande kunskap och nya perspektiv. Vårt uppdrag är att ta fram utbildnings- och folkbildningsprogram som breddar, förstärker och kompletterar andras utbildningsinsatser.
På UR Play finns allt innehåll från UR att ta del av, när som helst och under lång tid efter sändning. Många av UR:s program sänds även i Sveriges Radios och SVT:s kanaler samt i Kunskapskanalen, som UR driver tillsammans med SVT.
Följ UR
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från UR
Elaf Ali berättar om hedersförtryck och osynliga offer i ny UR-dokumentär15.1.2025 08:30:00 CET | Pressmeddelande
I dokumentären Inte mer heder står en vår tids mest komplexa och känsliga frågor – hedersförtryck – i fokus. Genom journalisten och författaren Elaf Ali belyser dokumentären de begränsningar som hedersnormer skapar och de personliga kostnaderna för den som vågar tala ut. Dokumentären har premiär den 20:e januari, dagen innan Fadime-dagen, och är producerad av UR:s redaktion Hej Sverige.
Unga mäns mående skildras i nya dramaserien Alla andra kan dra åt helvete13.1.2025 08:17:00 CET | Pressmeddelande
I UR:s nya dramaserie Alla andra kan dra åt helvete möts dåtid och nutid i en berättelse om vänskap, lojalitet och mörka hemligheter på ett studenthem. I huvudrollerna ser vi Mustapha Aarab, Shayan Fagern och Simon Lööf. Serien skildrar unga mäns psykiska mående under en sårbar tid och är skapad av Andreas Öhman och Daniel Sawka.
Premiär för Nyhetskoll! Här är redaktionen som ska göra nyheter för tonåringar7.1.2025 09:00:00 CET | Pressmeddelande
Den 31 januari är det premiär för UR:s och SVT:s gemensamma satsning Nyhetskoll, nyheter för tonåringar. Med fokus på trovärdighet och relevans ska satsningen ge unga nyhetskonsumenter och deras lärare målgruppsnära och trovärdig nyhetsbevakning som stärker förståelsen för stora och små händelser.
Det sjukaste som hände – poddserien som dryper av nostalgi och bisarra berättelser18.12.2024 07:30:00 CET | Pressmeddelande
Hur blev 80-talet ett årtionde fullt av vilda ubåtsjakter, moonboots och jellybean-ätande presidenter? Hur gick det till när tacon klämde sig in på varje 90-talsfamiljs middagsbord? Och varför intalade vi oss att “jeans på jeans” var snyggt på 00-talet? Följ med in i en nostalgidusch utan dess like i den nya säsongen av UR:s podd Det sjukaste som hände.
E. P. Uggla vinner Barnradions bokpris 20242.11.2024 13:00:00 CET | Pressmeddelande
Nu är det klart att ”Drakar och demoner: Uppvaknandet”, skriven av E. P. Uggla, är årets bästa svenska bok för 9–12-åringar. Barnradions bokprisjury, bestående av sjätteklassare från Eklandaskolan i Mölndal, har under veckan diskuterat de nominerade böckerna. Idag, i finalprogrammet i P4, avslöjades vinnaren.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum